TRForumcu.NeTEğitim-Öğretim / TRForumcu DershanesiAçıköğretim Fakültesi1. sınıf (Moderatörler: )||| 2007 Bütünleme Hukuka Giriş Sınav Soru ve Cevapları
Konu Bilgileri
Konu Başlığı ||| 2007 Bütünleme Hukuka Giriş Sınav Soru ve Cevapları
Cevaplar 0
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 816
Önceki Önceki Konu
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Konu Derecelendirme: 0 Bookmark and Share
Konu: ||| 2007 Bütünleme Hukuka Giriş Sınav Soru ve Cevapları  (Okunma Sayısı 816 defa) EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu
« : 18 Eylül 2007, 17:29:16 »

1- Sosyal hayatta hukukun gerekli olduğuna ilişkin örnek olamaz.
C: Ayşenin Ayten hakkında dedikodu yapması

2 - Hangisi hukukun yaptırım türlerinden biri değildir
C: Toplum önünde Küçük düşürme

3 - Hangisi Türk anayasasının öngördüğü temel ilkelerden biri değildir
C: Üniter devlet ilkesi.

4 - Türk olan Ayşe ve Alman olan hans evlenerek Eskişehire yerleşmişlerdir. Bir süre sonra ikisi arasında geçimsizlik ortaya çıkmış bu nedenle Hans Almanya'ya dönerek boşanma davası açmıştır.

Bu boşanma davasında hangi devletin hukukunun uygulanacağı aşağıdaki hukuk dallarından hangisi belirler.
C: Devletler özel hukluku

5 - Yetkili bir merci tarafından konulmuş olan ve yürürlükte bulunan hukuk kuralalrının tümüne ne ad verilir.
C: Müspet hukuk

6 - Hangisi kişisel hak ve özgürlükler arasında yer almaz.
C: Eğitim ve öğrenim hakkı.

7 - Hak ehliyetine ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır.
C: Yeni doğmuş çocuğun hak ehliyeti yoktur.

8 - Hangisi kişinin manevi bütünlüğü üzerindeki hakların konusu içinde yer almaz.
C: Kişinin konut dokunulmazlığı.

9 - Hangisi dernekelrin kendiliğinden kapanmasını gerektiren durumlardandır.
C: Sürenin sona ermesi

10- Hangisi kişilik haklarının özelliklerindne birisi değildir.
C: Kişi iradesi ile kişilik hakları tamamen ortadan kaldırabilir.

11 - Hangisi bir edimin konusu olamaz.
C: Uyuşturucu madde satmak

12 - Resmi tasfiye işleminde bulunmuş olan mirasçıların miras bırakanın borçlarından sorumluluğun ne ölçüdedir.
C: Belli mallarla sorumluluk.

13 - Hangisi eksik iki tarafada borç yükleyen bir sözleşme değilidr.
C: Satım

14- Hangisi borçlar kanununun yazılı şekle tabi tuttuğu hukuki işlemlerden birisi değildir.
C: Evlenme Sözleşmesi

15 - Sözleşmelerde yer alan muvazaya ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır.
C: Muvaza irade bozukluğu hallrinden biridir.

16 - 10 yıldır Ankarada çalışmakta olan Ahmet yılbaşındna itibaren başka bir şehre tayin olmayı beklemektedir. Tayininin Kıırıkkaleye çıkacağını düşünen Ahmet, Kırıkkale'de Kadir ile 1 yıllık kira sözleşmesi imzalamıştır. Ahmet'in tayini Aksaray'a çıkmıştır. Sözleşme ile bağlı kalmak istemeyen Ahmet bu ilişkiyi ne şekilde sona erdirebilir.
C: Sözleşmeyiir yıllık hak düşürücü süre içerisinde iptal beyanını kullanarak sona erdirmelidir.

17 - Aşağıdakilerden hangisi temsil yetkisinin sona ermesinin sonuçlarından birisidir.
C: Temsil yetkisinin sona erdiğini bilmeyen iyi niyetli 3. kişiler kanunen korunmaktadır.

18 - Temsil yetkisinin kapsamı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır.
C: Yasal temsilde yetkinin kapsamını temsil olunan belirler.

19 - Bekir evini sevgiye kiraya vermiştir. Evde bir süre oturan Sevgi, Bekir'in onayını almadan evini arkadaşı Esra'ya kiraya vermiştir. Temsil ilişkisi bakımından sevginin hukuki durumu nedir.
C: Yetkisiz temsilci.

20 - Yener evini Çiğdem'e kiraya vermiştir. Ancak taraflar arasında borcun ifa yerini belirlememişlerdir.Çiğdem ödeme zamanı gelince borcunu nerede ifa edecektir.
C: Yener'in yerleşim yerinde

21 - Borcun ifa edilmemesi halinde alacaklı aşağıdaki yollardan hangisine başvuramaz.
C: Sözleşmeyi değiştirme yoluna gidebilir.

22 - Hangisi neviyle belli şey kavramına örnek olarak gösterilemez.
C: 140 kg. ağırlığındaki Feyza adlı yarış atı.

23 - Aşağıdakilerden hangisi bir satım sözleşmesi türü değildir.
C: Zilyetliği saklı tutma şartı ile satım.

24 - Aşağıdaki örnek durumlardan hangisinde bir hukuki olay söz konusu değildir.
C: Ayşenin bilgisayarda ödev yazması

25 - Kira sözleşmesi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur.
C: Kira sözleşmesi herhangi bir şejkle tabi değildir.

26 - Satım sözleşmelerinde hasarın geçişine ilişkin genel kural aşağıdakilerden hanisidir.
C: Hasar sözleşmenin yapılmasından itibaren alıcıya geçer.

27 - Aşağıdaki durumlardan hangisinde finansal kiralama sözleşmesi sona ermez.
C: Kiralayanın iflas etmesi halinde.

28 - Hangisi Franchis sözleşmesinde, Franchise alanın borçlarındna biri değildir.
C: Franchise sözleşmesini ilanla 3. kişilere duyurmak.

29 - Vergi muhakemelerinin kurul halinde vermiş olduğu karara hangi mercide itiraz edilebilir.
C: Danıştay

30 - Bölge idare mahkemelerirnin yargı çevrelerinin saptanması süreci aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir.
C: İçişleri ve maliye bakanlığının görüşü alınıp adalet bakanlığı tarafınca.

Smiley
Sponsor Bağlantı
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Etiketler
||| 2007 Bütünleme Hukuka Giriş Sınav Soru ve Cevapları