TRForumcu.NeTEğitim-Öğretim / TRForumcu DershanesiAçıköğretim Fakültesi3. Sınıf (Moderatörler: )Para Politikası 2007 Arasınav Soruları
Konu Bilgileri
Konu Başlığı Para Politikası 2007 Arasınav Soruları
Cevaplar 4
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 1165
Önceki Önceki Konu
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Konu Derecelendirme: 0 Bookmark and Share
Konu: Para Politikası 2007 Arasınav Soruları  (Okunma Sayısı 1165 defa) EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu
ASSLEY
Ziyaretçi
« : 06 Nisan 2007, 12:12:00 »

1. Merkez Bankasının üstlendiği likiditenin son kaynağı olma fonksiyonu özellikle hangi tür ekonomik ortamda önem kazanır?

-

2. Bir bankanın fon sağladığı kaynağı görebilmek için aşağıdakilerden hangisinin incelenmesi gerekir?

- Pasif

3. Günümüzde merkez bankasının en önemli para yaratma tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

- Açık Piyasa İşlemi

4. Bankacılık sistemi tarafından yaratılan paraya ne ad verilir?

- Kaydi para

5. Avrupa birliğine üye olduğu halde Euro bölgesine dahil olmayan ülkeler arasında yer alır?

a. İngiltere  Afro
b. Yunanistan
c. İspanya
d. Portekiz
e. İrlanda

6. Mutlak rezerv bankacılığında bir bankanın açabileceği maksimum kredi miktarı nedir?

- Net sermaye

7. Aşağıdakilerden hangisi genel kabul görme özelliğini taşıyan ödeme aracı niteliği taşımaktadır?

a. VDMK
b. Hisse senedi
c. Değerli madenler
d. Devlet tahvili
e. Çek  Afro

8. Para arzının para çarpanı ve parasal taban aracılığıyla belirlenme mekanizmasına göre aşağıdakilerden hangisi merkez bankasının tercih ve kararlarını yansıtır?

- Zorunlu rezerv oranı

9. Açık piyasa işlemleri hangisi etkilemek amacıyla kullanılmaz?

- Para çarpanı

10. Kaydi para genişlemesinde temel teşkil eden parasal büyüklük aşağıdakilerden hangisidir?

- Parasal taban

11. İşgücü arazının işgücü talebine eşit olduğu durumda ortaya çıkan işsizliğe ne ad verilir?

- Doğal işsizlik

12. Aşağıdakilerden hangisi Euro kullanan Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Merkez Bankalarıyla birlikte Euro sistemi oluşturan kurumdur?

- Avrupa Merkez Bankası

13. Para arzının para çarpanı ve parasal taban aracılığıyla belirlenme mekanizmasına göre aşağıdakilerden hangisi ticari bankalarının tercih ve kararlarını yansıtır?

- Serbest rezervler

14. Parayı tahvil ve hisse senedi gibi varlıklardan ayırt etmeye yarayan fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?

a. Hesap birimi olma
b. Değer muhafaza arazı olma
c. Değişim aracı olma  Afro
d. Standart olma
e. Geniş ölçüde kabul görme

15. Hangisi para politikasının genel araçları arasında yer almaz?

-

16. Merkez Bankası likiditenin son kaynağı olma fonksiyonu üstlenmesinin nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

- Rezerv yaratma gücü

17. Merkez Bankası açık piyasada 100.000 YTL’lik alım yaparsa aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir?

- Banka rezervleri ve parasal taban 100.000 YTL artar

İşgücü arzının işgücü talebine eşit olduğu işsizlik türü hangisidir?
A)doğal işsizlik -----B)friksiyonel işsizlik----C)yapısal işsizlik

Para arzının para çarpanı ve parasal taban aracılığıyla belirlenme mekanizmasına göre aşağıdakilerden hangisi BANKACILIK SİSTEMİNİN karar ve tercih oranını yansıtır?
A)zorunlu rezerv oranı---B)serbest rezerv oranı---C) vadeli mevduat oranı ----D)nakit tercih oranı---E)parasal taban

Para arzının para çarpanı ve parasal taban aracılığıyla belirlenme mekanizmasına göre aşağıdakilerden hangisi MERKEZ BANKASININ karar ve tercih oranını yansıtır?
A)parasal taban---B)serbest rezerv oranı---C) vadeli mevduat oranı ----D)nakit tercih oranı---E) zorunlu rezerv oranı

4-A)RR=RTD\RDD---B)RR=RTD+RDD doğru cevabı ? ?

not:alıntıdır....

Sponsor Bağlantı
TRForumcu.NeT | Bilgi ve Paylaşım Platformu
cortes
Ben Yeniyim
*

Forum Para : 8.00 YTL
« Yanıtla #1 : 17 Mayıs 2007, 17:06:15 »

eline sağlık, teşekkürler

cecis
Çaylak
*

Forum Para : 40.00 YTL
« Yanıtla #2 : 19 Ocak 2008, 21:23:39 »

aslında pek de zor bir ders gibi durmuyor....tesekkür ederiz

Asktır hayatta insanı insanlastıran..Sabırdır mutluluğa erdiren...Denemesi BeLeŞ
canesli
Ben Yeniyim
*

Forum Para : 4.00 YTL
« Yanıtla #3 : 30 Mayıs 2008, 11:10:08 »

ya arkadaşlar ben para politikasıyla ilgili link falan göremedim ..yardım etmek isteyen var mı?çok acil....

« Yanıtla #4 : 30 Mayıs 2008, 11:31:44 »

ya arkadaşlar ben para politikasıyla ilgili link falan göremedim ..yardım etmek isteyen var mı?çok acil....

arkadaşım link yok sadece sorular verilmiş.. soruları  kopyalayıp bilgisayarınza atıp çözebilirsiniz..
kolay gelsin 

Smiley
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Etiketler
Para Politikası 2007 Arasınav Soruları