|
||
Bir gemi kazası sonrası 4 kişi okyanusun ortasındaki küçük bir adada mahsur kalır. Ada tamamen kurumuş otlarla kaplıdır. Bir gün sabah kalktıklarında, adanın diğer tarafında yangın çıktığını ve üzerlerine doğru ilerlediğini görürler. Belli bir süre sonra yangın tüm adayı yakıp kül etmiştir ama 4 adam hala hayattadırlar. Bu nasıl olmuştur? (Yangın esnasında kesinlikle suya girmemişlerdir. Kaya vb. cisimlerin üzerine çıkmamışlardır. Bu, Avustralya'da kullanılmış gerçek bir yöntemdir.) |
||
|
||
| Kendilerini kumun altına gömmüş olmasınlar. ama yanarlar galiba yine sıcaktan | ||
|
||
| rüzgarın yönünden mi faydalanmışlar. | ||
|
||
| buldum. eğer yangın otlar sayesinde ilerliyorsa, o zaman otları keserle değil mi yav... | ||
|
||
| ama ada komple yanıyor sonunda otları keserlerse yangır orada kalır ve biter | ||
|
||
adamları gemi almıştır
|
||
|
||
| benceeee deniz sularını alıp yangını söndürürler | ||
|
||
muhtemelen cevabı çok saçmadır ![]() bilemedim ben valla
|
||
|
||
| Kendin bir yangin daha cikarirsin. Etti iki yangin. Hangi taraf önce yanarsa sen yanginin su anda bittigi yere gidersin. Böylelikle hem yangindan kurtulmus olursun veya yangini söndürmüs olursun. ( Bu teknik yangin söndürmede de kullanilir.) | ||
|
||
| 4 adam yangının olmadığı kesimde küçük ateşler yakar ve büyük yangın onlara gelinceye kadar bu yanan kesimde beklerler. Hurin Thalion |
||
|
||
4 adam yangının olmadığı kesimde küçük ateşler yakar ve büyük yangın onlara gelinceye kadar bu yanan kesimde beklerler. Hurin Thalion bencede en mantıklısı bu |
||
|
||
| Son yazılan fikre katılıyorum. | ||
|
||
| yangın adanın diğer tarafında çıkmış adanın o tarafı yanmış | ||