TRForumcu.NeT (Arşiv Ana sayfa) => Spor

Konu: { Terim: "İntikam arayan iki mezar yaptıracak"

Sayfa: [ 1 ]

|| Kontecau || 14.09.2007 21:45:37

Milli Takımlar Teknik Direktörü FatihTerim, Macaristan'ı 3-0 yenerek önemli bir galibiyet elde ettiklerinibelirterek, "Malta maçından sonra krizi sona erdirmek için bu 3 puanlazımdı" dedi.

FatihTerim, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Malta maçında 2 puanyitirdikten sonra Macaristan maçındaki 3 puanın çok önemli durumageldiğini ifade ederek, "Cumartesi akşamından bugüne kadar olanlarortada. Açıkçası bir krizi sona erdirmek için bu 3 puan lazımdı.Tabelada önemli yer almak, kötü giden birşeye 'Dur' demek için moralolması, güven kazanmak için ve yitirdiğimiz avantajları tekrar eskikonumuna getirmek için önemliydi 3 puan" diye konuştu.

ELEŞTİRİLERE SERT YANIT
FatihTerim, her türlü olumsuzlığa rağmen Macaristan'ı yenmeyi başardıklarınıbelirterek, "Bazıları eleştiri değil, acıtarak, intikam almak istiyor.İntikam arayan, iki mezar yaptıracak o zaman" diye konuştu.

Üreteninsanın hata yapacağını da vurgulayan Terim, "Ben önce kendimieleştiriyorum. Ama bazıları bunu acıtarak, intikam alarak yapmakistiyor. İntikam düşünüyorsanız, iki kişilik mezar yaptıracaksınız.Malta'ya puan kaybedince, eleştirmek kolay. Macaristan gibi kritik birmaç öncesi hocayı, futbolcuyu yerden yere vurmakda kolay. Nerede millidava? Bir şekilde ortak noktada birleşmeliyiz. Tablo böyle olunca,benim de oyuncumun da işi sahada zorlaşıyor." dedi.

İlkyarıda kontrollü oynadıklarını kaydeden Terim, şöyle devam etti: "İlkyarıda 2-3 net pozisyonumuz var. Takım halinde defansı iyi yaptık verakibe şans vermedik. Bunun çok önemli bir sebebi var. Kolay değil bugerilimden ve stresten çıkmak. Bir kriz vardı, o kriz doğru yönetildi.Çocuklarımız da aslan gibi oynadı. Rakip 10 kişi kalmış önemli değil.Türkiye 3 puanı haketmiştir. Malta'da hakem faciasından geldik.Televizyondan izleyenler, Gera'nın pozisyonunun penaltı olmadığınısöyledi. O da çok önemli değil. 11 kişi olsalardı da farketmezdi.Riskleri geç almaya karar verdik. Özellikle Emre Belözoğlu konusunda 3gündür düşünüyoruz ama ikinci yarıda risk bölümünde Emre'yi almayakarar verdik. Çocuklarımın hepsini tebrik ediyorum. Allah beni hiçmahçup etmedi, onları da etmeyecektir."

"MACAR ZAFERLERİ BANA DENK GELİYOR"
Terim,yenildikleri bir maçtan sonra, ekim ayında lider olacaklarınısöylediğini hatırlatarak, "Aklımda Malta beraberliği yoktu. Buna rağmenşu anda ikinciyiz. Yunanistan 19, biz 17 puandayız. Moldova ileoynadıktan sonra 2 maçı dışarda oynuyoruz. Türk Milli Takımı, AvrupaŞampiyonası'na gidecektir" dedi.

Maltadönüşünden sonra kafile olarak kolay günler geçirmediklerini kaydedenTerim, şunları söyledi: "Malta dönüşünden bu yana ben, teknik heyet,tüm futbolcularımız, çalışanlarımız ve federasyonumuz çok kolay günlergeçirmedi. Hep rica ediyoruz ama olmuyor. Çarşamba akşamını veyaperşembe gününü bekleyemiyoruz. Hepsini beraber kusalım diyoruz. Kritikedilmeliyiz, itirazımız yok bizim. Buna rağmen oyuncularımıalınlarından öpüyorum. Grubun en fazla gol atan takımıyız. İnancımız buyolda tamdır."

Terim,"Allah'a şükür ki Macar zaferleri bana denk geliyor. Federasyonunbaşkanından yönetimine, oyuncusundan malzemecisine, seyircimize vesağduyulu arkadaşlarımıza, doğru ve düşündürücü birşeyler verici kritikeden arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Terim,açıklamalarının ardından gazetecilerden soru almadan basın toplantısınıbitirdi. Bu arada Macaristan (A) Milli Futbol Takımı Teknik DirektörüPeter Varhidi, maçtan sonra basın toplantısı yapmadı.

Sayfa: [ 1 ]