|
||
| 4 çocuk babası, 12 yaşındaki kızı kaçırıp tecavüz etti! AĞRI'dan evinden kaçırıp, İzmir'e getirdiği 12 yaşındaki F.G.'yebir otelde 2 gün boyunca dayak atıp tecavüz ettiği suçlamasıylatutuklanan 4 çocuk babası 38 yaşındaki Yahya Güneş hakkında 23 yılhapis cezası istemiyle İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde davaaçıldı. Ailenin ‘töre’ gereği öldürmeye karar verdiği küçük kıza isedevlet sahip çıktı. F.G., yurda yerleştirildi. Ağrı'nın Patnos İlçesi'ne bağlı Pirömer Köyü'nde oturan ve ailesitarafından nişanlandırılan F.G., 3 ay önce yanlışlıkla nişanlısıyerine, Erzurum'da oturan ve eşinden boşanmış 4 çocuk babası YahyaGüneş'in telefon numarasını aradı. Bu görüşmenin ardından Güneş, kızaarkadaşlık teklif edip, aralarındaki telefon görüşmelerini bahaneederek ailesine söylemekle tehdit etti. Okuma yazması olmayan,kendisinin istememesine rağmen ailesinin zoruyla başkasıyla nişanlanangenç kız, iddiaya göre korkudan Güneş'in tehditlerine boyun eğmekzorunda kaldı. F.G., 4 çocuk babası Yahya Güneş'le kaçmayı kabul eti.Bunun üzerine Erzurum'dan taksi kiralayan Güneş köye gelip F.G.'yi geceyarısı kaçırdı. Ardından otobüsle İzmir'e giden F.G. ile Güneş, BasmaneSemti'nde bir otelde 2 gün birlikte kaldı. İddiaya göre Yahya Güneş,genç kızı dövüp, iki kez tecavüz etti. Güneş, Bursa'daki bir yakınınagötürdüğü kızın yaşının küçük olduğu uyarısı üzerine ailesine gerigötürmeye karar verdi. Tatvan'a kadar küçük kızla birlikte giden Güneş, “Telefonumu şarjedeceğim'' diye yanından ayrılıp kaçtı. F.G.'nin uzun süre Güneş'ingelmemesi üzerine otogardaki polise gidip olayı anlatmasıyla, tecavüzolayı ortaya çıktı. Polis kaçan Y.G.'yi kısa sürede yakaladı.Suçlamaları kabul etmeyen zanlı tutuklanıp Bitlis E Tipi Cezaevi'negönderildi. Küçük kız ise ailesinin kendisini töre gereğiöldüreceklerini söyleyip, teslim edilmemesini istedi. Bunun üzerinemahkeme kararıyla F.G., ismi açıklanmayan bir yurda yerleştirildi. F.G., Tatvan Cumhuriyet Savcılığı'nda verdiği ifadesi Doğu'daki küçükyaşta evlendirilen kızların dramını bir kez daha ortaya koydu. 11kardeş olan F.G., ifadesinde “Ailemin zoruyla benden yaşça büyükbirisiyle nişanlandım. Nişanlımı telefonla aramak için numarasınıçevirdim. Karşıma başkası çıktı. Kendimi bekar olarak tanıttı.Evleneceğini söyleyip beni ikna etti. Eğer kendisiyle kaçmazsam ailemeher şeyi anlatacağını söyledi. Mecburen kendisiyle kaçtım. İzmir'dekaldığımız otelde beni dövüp, zorla ırzıma geçti. Okuma yazmayıbilmiyorum, cahilim. Beni bırakıp kaçtı. Bir kez ağabeyimle telefonlagörüşmüş. Eve geri götürmesi halinde beni ‘töre’ gereği öldüreceklerinisöylemiş. Bu yüzden korkup beni bırakıp kaçtı. Yakalansaydık, ailemikimizi de öldürürdü. Kendisinden şikayetçiyim'' dedi. Yahya Güneş ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Güneş, “Kendiisteğiyle bana kaçtı. Artık kötü hayattan kurtulmak istediğini söyledi.Bana yaşının büyük olduğunu söyledi. Ona inanıp kaçırdım. Görünümüyaşından büyük gösteriyor. Ben kendisine tecavüz etmedim. Otelde ayrıayrı yerlerde yattık'' dedi. Güneş, önümüzdeki günlerde İzmir 11'inciAğır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkarılacak. |
||