TRForumcu.NeT (Arşiv Ana sayfa) => Resimli Program Anlatımı

Konu: Auto Gordian Knot İle DVD Ripleme

Sayfa: [ 1 ]

Gαвяιєℓ 29.01.2008 13:30:19
Auto Gordian Knot İle DVD Ripleme için

Öncelikle aşağıdaki dosyaları indiriyoruz
1 Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Üye Ol veya Giriş Yap

2. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Üye Ol veya Giriş Yap

1.Aşama:Riplemek İstediğiniz DVD’yi HDD ‘ye Aktarmak:

Riplemek istediğimiz DVD'yi dvd sürücümüze taktıktan sonra DVD Decrypter'ı çalıştırın.Aşağıdaki resimde gözüken source bölümünden eğer 1’den fazla DVD sürücünüz var ise DVD nizi taktığınız sürücüyü seçin.

1. Mode bölümünden IFO yu seçiyoruz.
2. En uzun süreli PGC yi seçiyoruz {Genellikle PGC 1}
3. Destination bölümünden DVD nin dosyalarının nereye çıkarmak istiyorsak o dosyayı buluyoruz ve aktarma işlemine başlıyoruz. {Ben masaüstünde yeni bir dosya oluşturup oraya kaydettim}

4. Read Errors bölümü resimde gözüktüğü gibi 0 olmalıdır.Yoksa çevireceğiniz filmde bozukluklar meydana gelebilir.
5. Aktarma sonunda “Operation Successfully Completed!” mesajını göreceksiniz.

2.Aşama: AutoGK ile Rip İşlemi:

DVD dosyalarını harddisk e aktardıktan sonra, AutoGK'yi başlatın.Genel arayüz aşağıdaki resimde olduğu gibidir.

Bu arayüzdeki adımları tek tek inceliyoruz;
*1. Adım: Kaynak dosya ve kayıt yerinin seçimi..

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Üye Ol veya Giriş Yap

6. Input File: HDD mize aktardığımız dosyalardan vts_01_0.ifo dosyasını seçiyoruz.
7. Output File: Riplendikten sonra ortaya çıkacak olan avi dosyamızın kayıt yerini seçiyoruz.
Önemli:Seçtiğiniz kayıt yeri yeterli yere sahip olmalıdır. (bir CD'lik dosyaiçin, 1.4 GB boş yer, 2 CD'lik için, 3.5 GB yeterli olur, 3 CD'lik içinen az 5 GB güvenli olur).

*2. Adım: Kaynak dosya ile ilgili ek ayarlar..

Üye Ol veya Giriş Yap

8.Ses ayarlarından kullanmak istediğiniz ses dosyasını seçin.Eğer DVD niz1 den fazla ses içeriyorsa (Almanca,İngilizce,Türkçe vb..)riplediğinizde duymak istediğiniz dublajı seçin.Eğer çift sesliolmasını istiyorsanız 2sini birden işaretlemeniz gerekmektedir.
9.Bu bölümde altyazı seçenekleri belirtilmektedir.Eğer bu bölümde biraltyazıyı işaretlerseniz bu altyazı riplediğiniz filme gömülü olarakyerleşecektir. { altyazılar videonun bir parçası olarak yaratılacak vekapatılamayacaktır}Altyazıları bs playerla sonradan ekleyebildiğimizdenbu bölümde hiçbir altyazıyı işaretlemiyoruz.

*3. Adım: Dosya büyüklüğünün belirlenmesi..

10.İsterseniz önceden belirlenmiş boyutlarda(1cd,2cd & 3cd vb.)isterseniz custom size seçeneğini işaretleyip istediğiniz boyuttaisterseniz de kalitenin ne kadar düşürüleceğini belirterek boyutuayarlayabilirsiniz.Fakat son seçenek olan “kalite tabanlı sıkıştırma”sonucu DVD nin riplendikten sonraki boyutu önceden tahminedilememektedir. Kalite tabanlı sıkıştırmada, videonuz 1 ile 100arasında değişen bir değişkenle dönüştürülür, 100 en kaliteli vs..Doğal olarak düşük kalite düşük dosya boyutlarına neden olur.

*4. Adım: Ayrıntılı ayarlar.. ( çıktı çözünürlüğü,ses kodekleri vb.)

1. Advanced Settings bölümüne tıkladıktan sonra, output resolutionbölümünde Auto width seçeneğini işaretliyoruz.Bu sayede belirlediğinizcd miktarına (çıkacak avi büyüklüğüne) göre kendisi en iyi çözünürlüğüayarlayacaktır.
12. Codec olarak XviD seçeneğini işaretliyoruz.
13.Output audio type bölümünde ise filmin ses codecleri destekliyorsaorijinal AC3/DTS/MPA codecleriyle ya da mp3 olarak ses çıktısınıalabilrsiniz.Tavsiyem destekleyen filmlerde film çıktı boyutunu yüksektutarak (2cd-1400mb) AC3 codec seçeneğini işaretlemenizdir.Fakatorijinal ses sizin için çok da önemli değilse VBR MP3,kbps 128 iseçebilirsiniz.

Bu işlemlerden sonra ana ekrana dönmek için ok tuşuna tıklıyoruz

Üye Ol veya Giriş Yap

14. Yapmış olduğunuz film ayarlarını yukarıdaki beyaz arka fonlu iş bölmesine eklemek için Add Job tuşuna basıyoruz.
15.İş bölmesine ekledikten sonra Add Job tuşunun yanındaki Start tuşu daaktif olacaktır.Start tuşuna basıyoruz ve program DVD nizi riplemeyebaşlıyor.Bu işlem yakşalık 2-3 saat sürdüğü için gece yatarken PC niziaçık bırakmak isterseniz “Shutdown when done” seçeneğini işaretlersenizişlem bittiğinde program otomatik olarak bilgisayarınızı kapatacaktır.

Yeşiltik işareti olan bölmede de yapılan işlerin bilgileri yazmaktadır.Bubilgilere filmi kaydettiğiniz klasörde bulunan çıktıismi-gk.log adlıdosyadan da ulaşabilirsiniz. Eğer pc nizi açık bırakıp yattıktan sonrasabah filmi kontrol ettiğinizde bozuk dosya vb. gibi sebeplerden yanlışgiden bir şey olmuş ise bu log dosyasından faydalanıp hatanın nerdeyaşandığını görebilirsiniz.

...:::нαℓιℓ:::... 29.01.2008 13:38:40
paylaşımın için tşk. güsel çalışma olmus

Sayfa: [ 1 ]