|
||
| Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda yapılan değişiklikle üniversitelerin kurulması kolaylaştırılırken, kanunda yapılan değişiklikler Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği’ne de eklendi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle, vakıf üniversitelerinin kurulması için YÖK artık DPT’nin görüşünü almayacak. Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikte yapılan değişiklikle Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda 8 Şubat 2008 tarihinde yapılan değişiklikler Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği’ne de eklendi. Vakıf üniversitelerinin kurulması konusunda Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) görüşünü almak zorunda olan YÖK, yapılan değişiklik sonrasında görüşü almadan vakıf üniversitelerinin kurulmasına izin verebilecek. Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda 8 Şubat 2008 tarihinde yapılan değişiklik sonrasında üniversitede Fen-Edebiyat Fakültesi kurma zorunluluğu kalkarken, ihtiyaca göre belirlenecek fakülte kurma zorunluluğu yerine, en az üç fakültenin bulunması zorunluluğu getirilmişti. YÖK Başkanı Prof. Dr Özcan, daha önce yaptığı bir açıklamada, Vakıf üniversitelerinin açılmasını desteklediğini bildirmişti. Özcan, “Vakıf üniversitelerinin açılmalarını destekliyoruz. Bizden önceki dönemde tam tersi yapılmıştı. Onlar vakıf üniversitelerine ne kadar ters davrandılarsa biz de onları o kadar kucaklıyoruz. Çünkü kapasite yaratıyorlar, bu kadar çocuğa nereden kontenjan bulalımî açıklamasında bulunmuştu. |
||