Genel Liselere Acil Müdahale
TRForumcu | Forum (Arşiv Ana sayfa) => Eğitim Haberleri

Konu: Genel Liselere Acil Müdahale

Sayfa: [ 1 ]

√нι∂∂єηнєαят√ 14.04.2008 15:55:15
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Fen liselerinin, eğitimde enbaşarılı ülke olan Finlandiya okullarından bile daha başarılı olduğunubelirtirken, genel liselerin de başarı oranını yükseltmek için programçokluğuna dayalı bir eğitime geçileceğini söyledi.

Çelik, yeniuygulamaya konulan müfredatın AB eğitim anlayışı ile örtüştüğünübelirterek, müfredattaki değişimin sonuçlarının görülmesi için bir sürebeklenmesi gerektiğini söyledi.

OECD Uluslararası ÖğrenciDeğerlendirme Programı`nın (PISA) ele alınacağı �Eğitimde Bir BaşarıÖrneği, Finlandiya: PISA Sonuçlarının Etkenlerinden Program Geliştirmeve Öğretmen Eğitimi� Paneli TOBB ETÜ`de yapıldı.

Dünyada enöncelikli meselenin eğitim olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Çelik,bu konunu ülkelerin zenginliğinin hesaplanmasında da öne çıktığınaişaret etti. Bakan Çelik, ülkelerin zenginliğinin önceden sahip olunanmallar ile doğru orantılı olarak hesaplandığını belirtirken, bu durumunartık yetişmiş insan kaynakları ile doğru orantılı olduğunu ifade etti.

Çelik,Dünya Bankası`nın 1995 yılından sonraki raporlarında ülkelerinzenginliğini yüzde 60`ının yetişmiş insan kaynağı olarak belirtildiğineişaret ederek, bilgi temelli toplumun büyük önem taşıdığını ortayaçıktığını kaydetti.

-�FEN LİSELERİMİZ FİNLANDİYA OKULLARINDAN BİLE BAŞARILI�-

Çelik,Türkiye`nin PISA`ya 2003 yılında girdiğini ve daha önce bu programagirilmemesinin önemli bir eksiklik olduğunu söyleyerek, �Başkalarınınbize ayna tutmasından rahatsız olmamalıyız. PISA da bizim için buişlevi görüyor� dedi.

PISA`da Türkiye`nin hak ettiği yerialamadığını belirten Çelik, bu durumun Türkiye`de okul türlerininçokluğundan kaynaklandığını ifade etti. Çelik, �Finlandiya Fenbilimleri okur yazarlığında birinci sırada. Türkiye ise yeterli başarısağlayamadı bunun nedeni Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi gibiayrımdan kaynaklanıyor. Buralara giremeyenler genel liselere giriyor.Bu nedenle bu okullarımız genel liselere oranla daha başarılı. PISAsınavına gireceklerin 71`i genel liseden 17`si ise Anadolu liselerindenseçildi. Aslında bakarsanız Türkiye`de Fen liselerinin başarısıFinlandiya`nın bile üzerinde. Anadolu Liseleri de Finlandiya ile aynıseviyede. Fakat genel liselerimizin başarısı Finlandiya seviyesinin çokçok altında� diye konuştu.

-�EĞİTİM ALANINDAKİ DEĞİŞİMİN SONUÇLARI SÜRE ALIR, SABIRLI OLMALIYIZ�-

Çelik,Türkiye`deki okul türleri arasında önemli farklar bulunduğunu ve busorunu gidermek için okul türü çeşitliliği yerine program çeşitliliğinedayalı bir sisteme geçeceklerini anlattı. 2003 yılındaki müfredatınAvrupa ülkelerindeki müfredat ile taban tabana zıt olduğunu ifade edenÇelik, o dönemki müfredatın kitle tipi eğitim olduğunu ve herkesi aynızeka düzeyindeymiş gibi eğitim aldığını söyleyen Çelik, �Artık çokluzeka kuramının öngörüldüğü, öğretmen merkezli değil, öğrenci merkezlibir müfredata sahip olduk.

Ezberci değil öğrenmeyi öğretenyapısalcı bir müfredatı devreyle soktuk� dedi. AB`nin eğitim anlayışıile yeni müfredatın uyum örtüştüğünü kaydeden Çelik, eğitim alanındakideğişikliklerin sonuçlarının görülmesinin ise belli bir süre alacağını,sabırlı olunması gerektiği uyarısında bulunda.

-VAKIFLARA ÜNİVERSİTE KURUN DESTEĞİ-

Çelik,eğitimde müfredat değişimi ile başarı ortalamasının daha yukarıseviyelere getirilmesinin amaçlandığın belirtirken, okullaşma oranınıda yukarı çekmeyi planlandıklarını söyledi. 2012 yılına kadarilköğretimde okullaşma oranını yüzde 100 ortaöğretimde ise yüzde 90seviyesine çıkarma hedefleri olduğunu dile getiren Çelik,yükseköğretimde de hedefler doğrultusunda son 5 yılda 40 üniversiteaçtıklarına dikkat çekti. Çelik, �Vakıfların üniversite açması için deoluyoruz� dedi.

-�OECD`DE EĞİTİME EN YÜKSEK PAY AYIRAN 3 ÜLKEDEN BİRİ TÜRKİYE�-

Çelik,2003 yılından beri en fazla bütçenin eğitime ayrıldığın kaydederken,daha önce en yüksek payın savunmaya yapıldığına işaret etti. Çelik,OECD ülkelerinin GSMH`sine oranla eğitime ortalama yüzde 5,8 payayırdığını kaydeden Çelik, Türkiye`nin eğitime ayırdığı payın yüzde 7,3olduğuna dikkat çekti. Çelik son 5 yıldır OECD ülkeleri arasındaGSMH`ye oranla en yüksek pay ayıran 3 ülke arasında Türkiye`nin yeraldığını belirtti.

-�POPÜLİST POLİTİKALAR ÜLKEYİ BU HALE GETİRDİ�-

Çelik,öğretmen maaşlarının da artırılması istediklerini belirtirken, biröğretmenin maaşının Bayındırlık Bakanlığı`nda çalışan bir mühendisle deaynı olduğuna işaret ederken, �Öğretmenlerimizin maaşlarının 3 katınaçıkarılmasını tabi ki isterdik. Ama ülke şartları ile ihtiyaçları birnoktada birleştirmemiz lazım. Popüliste politikalar gütmemeliyiz.Popülist politikalar ülkeyi bu hale getirdi� dedi.

Sayfa: [ 1 ]

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161

Hepimiz Tanışalım | Kurallar | Forum Kullanımı | Duyurular | İstek - Öneri ve Şikayetleriniz | Güncel Haberler | Köşe Yazıları & Makaleler | Dünya Gündemi & Dış Politika | Ekonomi Haberleri | Yaşam Haberleri | Sağlık Haberleri | Eğitim Haberleri | Spor | FENERBAHÇE | BEŞİKTAŞ | GALATASARAY | Galatasaray Özel | Anadolu Takımları | MotorSporları | Msn Teknik Destek / Bilgiler | Msn Live Messenger | Çeşitli Msn Programları | Msn Eklentiler & Programlar | Dinamik Görüntü Resimleri ve Avatarlar | Msn Skinleri | Arka Planlar | Msn Göz Kırpmaları | Msn İfadeleri | Msn Spaces | Msn Nick Yapımı | Teknik Destek | Network ve İnternet | Donanım | Programlar | Resimli Program Anlatımı | PHP / ASP WeB SiSTeMLeRi | vBulletin | JooMLa | SMF | Diğer Web Sistemleri | Programlama Dilleri | C / C++ / C# | Visual Basic | Asp & Php | PAscal-Delphi | Web tasarım | Web Yardım | Karikatürler | Forum Oyunları | Komik Yazılar | Komik Resimler | Off Topic | Zeka oyunları-Bilmeceler | İlginç Ve Garip Olaylar | Korku, Dehşet ve Gerilim | Online oyunlar | Knight Online | Ogame | Bitefight | Ultima Online | FRP | Özel Günler Ve Kutlamalar | TRForumcu Anketler | Tartışma Bölümümüz | Fan Club & Birliktelikler | TRForumcu Cafe | Romantizm - Aşka Dair... | Hobiler | Evcil Hayvan Bakımı | Fotoğrafçılık ve Kolleksiyonlar | Sözlük | Resim Galerisi | Fotoğraf & Resim | İlginç Resimler | Hayata Dair Karaler | Manzara ve Doğa | Çeşitli Resimler | Hayvan Resimleri | Avatar Deposu | İmza Deposu | Glitter & Giff Deposu | Resimli Yazılar | Gothic Dream | Duvar Kağıtları | Görsel Eğitim-Kişisel Gelişim Setleri | Açıköğretim Fakültesi | Ders Notları | Deneme Sınavları - Geçmiş Yıl soruları | Ders Notları | Öss | Oks | Kpss | Diğer | İngilizce - English Department | Dil Bilgisi - Grammer | İlkÖğretim ve Liseler | Üniversiteler | Ödev Test ve Problemleriniz | Bilgisayar | Fizik | Iktisat | Matematik | Tarih | Türkçe-Edebiyat | Atatürk Genel | Şanlı Türk Bayrağımız | Kemalizm | Atatürk'ün Sözleri | Atatürk'ün Resimleri | Hayatı | Genel Kültür | Tarihimzden Kesitler | Gezelim - Görelim | Dünya | Kariyer ve Kişisel Gelişim | TRF Test Bank | Bilim & Teknoloji ve Teknik | Makale Ve Denemeler | Efsaneler ve Hikayeler | Sağlık | Felsefe | Psikoloji | Parapsikoloji Ve Bilinmeyen | Kadınlar Kahvesi | Moda Ve Giyim Tarzı | Bakım ve Makyaj | Güzellik & Diyet | Saç Bakımı | Anne, Çocuk ve Bebek | Çocuk Eğitimi | Astroloji & Burçlar | Burçlar | Yemekler & Pratik Bilgiler | Tatlılar | İçecekler | Dünya Yemekleri | Hamur İşleri | Underground TürkçeRap Paylaşım | Amatör Müzik paylaşım | Müzisyen Bilgi Paylaşım | Gitar Akorları | Amatör müzik | Enstrüman Dersleri | Enstrümanlar Bölümü | Şarkı Sözleri | Türkçe Şarkı Sözleri | Yabancı Şarkı Sözleri | Youtube Müzik Videoları | YouTube Karışık Videolar | Nokia | Tema-Wallpaper Uygulamaları | Oyunlar | Sony Ericsson | Tema-Wallpaper Uygulamaları | Diğer Cep Telefonları | Samsung | Tema-Wallpaper Uygulamaları | Siemens | Motorola | Ring Tone Ve Ses Kalıpları | Amr-Polyphonic Bölümü

Seo Arşiv | Arşiv | Sitemap | Sitemap 2 | Sitemap 3 | Sitemap 4 | Sitemap Xml | Rss | Rss2 | Wap | Wap2 | İmode | Xml |
Güncel Haberler | Arka Planlar | Msn Skinleri | Msn İfadeleri | Msn Göz Kırpmaları | Msn Nickleri | Programlar | Komik Resimler | İlginç Ve Garip Olaylar |
Korku, Dehşet ve Gerilim | Online oyunlar | Romantizm | İlginç Resimler | Avatarlar | Resimli Yazılar | Karikatürler | Komik Yazılar | Resim Galerisi | Duvar Kağıtları | Açıköğretim Soruları | Google