Bakanlığın bu sürpriz kararıyla ilköğretim okulları ve liselerde`Öğretmenler Günü` gibi `Öğrenciler Günü` de kutlanacak. Okullarınaçılışı ve dolayısıyla İlköğretim Haftası`nın her yıl farklı tarihleredenk gelmesi sebebiyle `Öğrenciler Günü` için net bir tarih koyamayanbakanlık, bunun yerine `okulların açıldığı haftanın son günü`nde kararkıldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, `eğitim öğretimin devamettiği bütün günlerin öğrenciler günü` olduğunu vurgularken, özel birgünü de `Öğrenciler Günü` olarak belirlediklerini söyledi. Yeni bireğitim öğretim yılının başladığı haftada öğrencilere `öğrenciliğinfarkında olmalarını sağlayacak` etkinlikler düzenleyeceklerini anlatanBakan Hüseyin Çelik, Öğrenciler Günü`yle öğrencilerin hem eğlenmelerihem de yeni yıla heyecanla başlamalarını sağlamayı amaçladıklarınıkaydetti.
Anneler Günü okulda kutlanacak
İlköğretim veliselerde kutlanan `Belirli Gün ve Haftalar Çizelgesi`ni değiştirenMilli Eğitim Bakanlığı, çizelgeye `Demiryolları Haftası, Organ Bağışıve Nakli Haftası, Dünya Çocuk Hakları Günü, Dünya Kadınlar Günü,Yaşlılar Haftası, Anneler Günü, Vergi Haftası ve Babalar Günü`nü deilave etti. Buna göre ilköğretim ve liselerin çeşitli etkinliklerindeYeşilay Haftası ve Gaziler Günü gibi 45 gün ve hafta kutlanacak veyaderslerde işlenecek. Yine ilköğretim ve liselerde uygulanan kütüphane,edebiyat, tiyatro gibi `öğrenci kulüpleri` çizelgesine, `bilişim veinternet kulübü` ile `pulculuk kulübü` de eklendi.
|