TRForumcu.NeTDiğerArşive Kaldırılan Konular (Moderatörler: )AB'de Türkiye'yi destekleyenlere 'sesinizi yükseltin' çağrısı
Konu Bilgileri
Konu Başlığı AB'de Türkiye'yi destekleyenlere 'sesinizi yükseltin' çağrısı
Cevaplar 2
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 183
Önceki Önceki Konu
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Konu Derecelendirme: 0 Bookmark and Share
Konu: AB'de Türkiye'yi destekleyenlere 'sesinizi yükseltin' çağrısı  (Okunma Sayısı 183 defa) EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu
turksoldier
Saygıdeğer Üye

Forum Para : 784.00 YTL
« : 13 Kasım 2006, 15:21:16 »

Avrupa Parlamentosu Liberal Grup Başkanı Graham Watson, Ab’de Türkiye’yi Destekleyen Ülkelerin Seslerini Çıkarmaları Gerektiğini Belirtirken Fransa, Lüksemburg, Hollanda Ve Avusturya’da Müzarereleri Durdurmak İsteyenlerin Olduğunu Söyledi.

watson, Avrupa Komisyonu’nun Türkiye Raporunun Oldukça Dürüst Ve Açık Olduğunu Belirterek, “türkiye Verdiği Sözleri Tutmalı Ve Gerekli Kriterleri Yerine Getirmeli. Türkiye’nin Üyeliğini Destekleyen Ülkeler, Avrupa’daki Türkiye Karşıtı Harekete Karşı Seslerini Yükselterek, Bu Görüşlerin Çoğunlukta Olmadığını Göstermeliler” Dedi.

abhaber İle Yaptığı Söyleşide Watson, Müzakerelerin Durdurulmasına Karşı Çıkarak, “müzakereleri Durdurmanın Ya Da Askıya Almanın Gereği Yok. Türkiye’de Birçok Alanda Devam Eden Reform Sürecini Durdurmak Anlamsız. Bu Süreçten Sadece Türkiye Değil, Ab De Avantajlı Çıkacaktır” İfadesini Kullandı.

protokol Hayata Geçilmeli

fransa, Lüksemburg, Avusturya Ve Hollanda’da, Türkiye İle Yapılan Görüşmeleri Durdurmak İsteyenlerin Olduğunu Belirten Watson, Kıbrıs Sorununun Bu Olumsuz Havanın En Önemli Nedenlerinden Biri Olarak Gözükütüğünü Kaydederek, “kıbrıs Konusunda, Türkiye Ankara Protokolü’nü Hayata Geçirmeli. Ancak Sorunun Çözümü İçin Sadece Türk Tarafının Değil, Rum Tarafının Da İstekleri Göz Önünde Bulundurulmalı. Annan Planı’na ‘hayır’ Oyu Veren İnsanların Da Görüşleri Önemli” Dedi. Watson Şöyle Devam Etti:

“kıbrıs Konusunda, Türkiye’nin Sorun Yaratan Ülke Olarak Algılanması Hiç Adil Değil. Ancak, Ab Üyesi Olmayan Bir Ülkenin Ab Toprağında Askeri Güç Bulundurarak İşgalci Konumunda Bulunması Da Doğru Bulmuyorum.”

TRForumcu.NeT | Bilgi ve Paylaşım Platformu
Evo
Yönetici
*

Forum Para : 7370.00 YTL
« Yanıtla #1 : 13 Kasım 2006, 15:49:05 »

Bilgilendirme için sağol arkadaşım ancak ben bu AB konusunda fazla şey bilmiyorum ancak gitmekte istemiyorum onlar bizim gibi bi ülkenin birliklerine üye olmasından korkuyolar bence söz sahibi olacağımızı biliyolar önümüze binlerce maddelik kriterler getiriyolar anında yasalaşıyor ancak uygulama var mı yok sanırım ülkemizde gerekenleri tam olarak yapmıyor AB ise hem istiyor hem istemiyor Türkiye batılaşma yönünde giderken bir şeyi unutuyor bence dininin İslam olduğunu ve bu yüzden onlar birliğe almıyorlar ancak din farklı olmuş olsa biz bugün ordaydık. Önümüze taş koyup duruyorlar. Adamında dediği gibi ABD için heryerde işgalci durumuna düşüyoruz. Ne olacak bu ülkenin sonu bilmiyorum ancak bana göre bu gidiş gidiş değil Atatürk gibi bi adam lazım herşeyi baştan yapacak ama yok yeni gelen herkes eskilerin bozduğu şeyleri düzeltmekle uğraşıyo ne diyelim bekleyip göreceğiz...

TRForumcu.NeT | Bilgi ve Paylaşım Platformu
turksoldier
Saygıdeğer Üye

Forum Para : 784.00 YTL
« Yanıtla #2 : 13 Kasım 2006, 15:51:26 »

Haklısın Dediklkerine Tamamen Katılıorum

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır