|
|
 |
« : 13 Mayıs 2007, 01:30:40 » |
|
TUT ELİMİ ANNEMTut elimi annem Ah annem, canım annem. Gül bahçesi istemem, Yüreğini açtın ya Yeter bana.Güllük gülistanlık benim için hayat... Ama annem düşündün mü hiç? Ya yorgun düşerse bu yürek. Bakmaya bile kıyamadığım Kokusuna dayamadığım güller Solarsa bir hazan sabahı ansızın. Nasıl bakarım anne gökyüzüne? Dökülürken gözyaşların gökten. Ve nasıl dayanırım bu acıya? Dökülen her yaprak yüreğimi yaralarken. Nasıl bakarım o viran bahçeye? Bir kıvılcımda, yanar yüreğim. Ama hiç bir yangın Senin kadar sıcak değil be annem... Nasıl da üşürüm sensiz, Gözümden akan her damlada ne fırtınalar eser, Ne firari hayallere dalar bu yaşlı gözler, Ve akan her damla Haykırır başıboş yalnızlığıma. Hazan yelleri eserken annem Bu körpe yüreğimde Güneş açar mı hiç? Mis gibi kokan bu menekşe, Bülbüller şakır mı kahkaha ata ata? Bahçedeki gülümüz, Sümbül gibi büker mi boynunu yoksa? Duyabilir miyim kanat çırpışını Turnaların, Unutur musun beni annem? Tembihler misin büyüklerin gittiği her yere gidilmez diye? Bilirim korkarsın gelirim peşinden diye. Bütün annelerin anneler günü kutlu olsun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| TRForumcu.NeT | Bilgi ve Paylaşım Platformu |
|
|
tesekkurler canan abla annen1nde anneler gununu kutlar1m aller1nden oper1m
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesekkurler canan abla annen1nde anneler gununu kutlar1m aller1nden oper1m
tşk ederim kutsalcım seninde annenin anneler günü kutlu olsun gerçi onları tek bir günde anmak yetersiz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış.
Bir gün Tanrı'ya sormuş; "Tanrım, beni yarın dünyaya göndereceğini söylediler. Fakat, ben o kadar küçük ve güçsüzüm ki, orada nasıl yaşayacağım?"
"Tüm meleklerin arasında senin için bir tanesini seçtim, O seni bekliyor olacak ve seni koruyacak. Meleğin sana hergün şarkı söyleyecek ve gülümseyecek. Böylece sen onun sevgisini hissedecek ve mutlu olacaksın." "Peki, insanlar bana birşey söylediklerinde, dillerini bilmeden, söylediklerini nasıl anlayacağım?" "Meleğin sana dünyada duyabileceğin en tatlı ve en güzel sözcükleri söyleyecek.
Sana konuşmayı, dikkatle ve sevgi ile öğretecek."
"Peki, ben seninle konuşmak istersem ne yapacağım?"
"Meleğin sana ellerini açarak bana dua etmeyi de öğretecek."
"Dünyada kötüler olduğunu da duydum. Beni onlardan kim koruyacak?"
"Meleğin seni kendi hayatı pahasına da olsa koruyacak."
"Fakat, ben seni bir daha göremeyeceğim için çok üzgünüm."
"Meleğin sana sürekli benden söz edecek ve ulaşmanın yolunu öğretecek."
O sırada cennette bir sessizlik olur ve dünyanın sesleri cennete kadar ulaşır. Çocuk gitmek üzere olduğunu anlar ve son bir soru sorar;
"Şimdi gitmek üzere isem, benim Meleğimin adı ne?"
"Meleğinin adının önemi yok yavrum. Sen onu, ANNE diye çağıracaksın."
Tüm annelerin "Anneler Günü" kutlu olsun…
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yıl 1999... hayatından bıkmış bunalmış herşeyini sallamış dertten çileden saçında elinde yüzünde renk kalmamış, hayatını bana adamış annem vefat etti... yalan dünyanın yalanlarının içinde yalan oldu gitti...
onu hep üzdüm. öpmek için yanaştı kafamı çevirdim... sarılmak istedi ittim... saçımı okşamak istedi yanından kalktım gittim... konuşmak istedi kulaklarımı tıkadım dinlemek istedi sustum... nerden bilebilirdim ki lanet bi hastanede hasta yatarken kollarımda can vericeğini... öpmemesi için yüz çevirdiğim kadının ölü bedenine sarılıp ellerine yapışıp avazım çıktığı kadar bağırıp öpeceğimi koklayacağımı...
bazı şeylerin kıymeti bilinmez... hele annelerin... o gittikten sonra anladım yatağın ne kadar soğuk olduğunu... hayatın ne kadar acımasız olduğunu... kimsesiz kaldım sahipsiz kaldım... o gittikten sonra anladım annenin ne olduğunu... korkup koynuna saklandığımın değerini bilemedim...
yalnız kaldım kimsesiz kaldım dünyam yıkıldı... yıllarca nefesiyle büyüdüğüm tutunduğum dal kırıldı düştüm yere... üşüdüm buz kesildim... yandım kavruldum... onu toprağa beyazlar içinde gömerken üstüne kürekle toprak atarlarken... o kalabalıkta onu uğurlarken bende öldüm... hoca dedi nasıl bilirdiniz, dediler iyi bilirdik... hoca dedi nasıl bilirdiniz, dediler iyi bilirdik... boğazım düğümlendi ah olsaydı da ben ölseydim annemmmm... yansaydım cayır cayır... seni seviyorum diyemedim annem... annem diyemedim içime çeke çeke... sarılamadım son kez...
keşke olsaydı üstümü örtseydi yatarken... saçımı okşasaydı ninni söyleseydi... kuzummmm deseydi koynunda uyusaydım kokusuyla, öperek uyandırsaydı yavrummm diye... annemmm deseydim baksaydım gözlerine saatlerce, olsaydı da sırtımda taşısaydım...
rastlarsa gözlerin yaşlı yavruna suçunu bağışla sarıl boynuma biz bize yaşarken geldik oyuna eller kadir kıymet bilmiyor annem senin kadar kimse sevmiyor annem...
seni çok özledim anne... çok...
http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=1810340207475636402
Bari; "Sen" hem benim annem, hem sırdaşım, hem dostum, hem arkadaşım, hem SEVGİLİM OL artık....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|