|
|
 |
« : 08 Şubat 2007, 18:45:24 » |
|
Gazi Çiftliğinde dolaşıp hava alırken oldukça yaşlı bir >>kadına >> >> >>>rasladık. > Atatürk attan inerek bu ihiyar kadının yanına >>sokuldu. >> >> >>>Merhaba nine.Kadın >Ata'nın yüzüne bakarak >> >>hafif bir sesle; >> >> >>>Merhaba dedi. - Nereden gelip >nereye gidiyorsun? Kadın >>şöyle bir >> >> >>>duralayıp, >- Neden sordun ki, dedi. Buraların sabısı mısın? >>Yoksa >> >> >>>bekçisi mi? Paşa >gülümsedi. >- Ne sahibiyim ne de >>bekçisiyim >> >> >>>nine. Bu topraklar Türk milletinin malıdır. >Buranın bekçisi >>de >> >> >>>Türk milletinin kendisidir. Şimdi nereden gelip nereye >> >gittiğini >> >> >>>söyleyecek misin? Kadın başını salladı. > - Tabii >>söyleyeceğim, >> >> >>>ben Sincan'ın köylerindenim bey, otun güç bittiği, >atın geç >> >> >>>yetişdiği kavruk köylerinden birindeyim. Bizim mıhtar bana >>bilet >> >> >>> >aldı trene bindirdi, kodum Angara'ya geldim. > - Muhtar >>niçin >> >> >>>Ankara'ya gönderdi seni? >- Gazi Paşamızı görmem için. >>Başını pek >> >> >>>ağrıttım da.... Benim iki >> >>oğlum >gavur harbinde şehit düştü. >> >> >>>Memleketi gavurdan kurtaran kişiyi bir kez >görmeden >>ölmeyeyim >> >> >>>diye hep dua ettim durdum. Rüyalarıma girdi Gazi Paşa. >> >Bende gün >> >> >>>demeyip mıhtara anlatınca, o da bana bilet alıverip saldı >> >> >>> >Angaraya, giceleyin geldimdi. Yolu neyi de bilemediğimden >>işte >> >> >>>ağşamdan >belli böyle kendimi ordan oraya vurup duruyom bey. >> > - >> >> >>>Senin Gazi Paşa'dan başka bir isteğin var mı? Kadını birden >>yüzü >> >> >>> >sertleşti. >- Tövbe de bey, tövbe de! Daha ne >>isteyebilirim >> >> >>>ki... O bizim vatanımızı >gurtardı. Bizi düşmanın elinden >> >> >>>kurtardı. Şehitlerimizin mezarlarını onlara >çiğnetmedi daha >>ne >> >> >>>isteyebilirim ondan? Onun sayesinde şimdi istediğimiz >gibi >> >> >>>yaşıyoruz. Şunun bunun gavur >> >>dölünün köpeği olmaktan onun >> >> >>>sayesinde >kurtulmadık mı? Buralara bir defa yüzünü görmek, >>ona >> >> >>>sağol paşam! Demek >için düştüm. Onu görmeden ölürsem >>gözlerim >> >> >>>açık gidecek. Sen efendi bir >adama benziyon, bana bir >>yardım >> >> >>>ediver de Gazi Paşayı bulacağım yeri >deyiver. Atatürk'ün >>gözleri >> >> >>>dolu dolu olmuştu, çok duygulandığı her >halinden belliydi. >>Bana >> >> >>>dönerek, > - Görüyorsun ya Gökçen, işte bu bizim >>insanımızdır... >> >> >>>Benim köylüm, >benim vefalı Türk anamdır bu. Attan indim. >>Yaşlı >> >> >>>kadının elini tuttum >anacığım dedim, sen gökte aradığını >>yerde >> >> >>>buldun, rüyalarını süsleyen, seni >buralara kadar koşturan >>Gazi >> >> >>>Paşa yani Atatürk işte karşında duruyor. Köylü >kadın bu >>sözleri >> >> >>>duyunca şaşkına döndü. >> >>Elindeki değneği yere fırlatıp, >Atatürk'ün >> >> >>>ellerine sarıldı. Görülecek bir manzaraydı bu. İkisi de >> >> >>> >ağlıyordu. İki Türk insanı biri kurtarıcı, biri >>kurtarılan, ana >> >> >>>oğul gibi >sarmaş dolaş ağlıyorlardı. Yaşlı kadın belki on >>defa >> >> >>>öptü atanın ellerini. >Ata da onun ellerini öptü. Sonra >> >> >>>heybesinden küçük bir paket çıkarttı. Daha >doğrusu beze >>sarılmış >> >> >>>bir köy peyniri. Bunu Atatürk'e uzattı; > - Tek ineğimim >>sütünden >> >> >>>kendi ellerimle yaptım Gazi Paşa, bunu sana >hediye >>getirdim. >> >> >>>Seversen gene yapıp getiririm. Paşa hemen orada bezi açıp >> >peyniri >> >> >>>yedi. Çok beğendiğini söyledi. Sonra birlikte köşke kadar >>gittik. >> >> >>> >Oradakilere şu emri verdi; "Bu anamızı alın burada iki gün >>konuk >> >> >>>edin. >Sonra >> >>köyüne ***********ürün. Giderken de kendisine üç inek verin >> >> >>>benim armağanım >olsun." >>BELKİ >> >> >>>ATAMIZIN DEĞERİ DAHA ÇOK ANLAŞILIR BELKİ >BAZILARI >>VATANDAŞLA >> >> >>>NASIL KONUŞULACAĞINI DAHA İYİ ANLAR..
|