TRForumcu.NeTDiğerArşive Kaldırılan Konular (Moderatörler: )OKS'de büyük yanlış
Konu Bilgileri
Konu Başlığı OKS'de büyük yanlış
Cevaplar 2
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 140
Önceki Önceki Konu
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Konu Derecelendirme: 0 Bookmark and Share
Konu: OKS'de büyük yanlış  (Okunma Sayısı 140 defa) EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu
Gαвяιєℓ
Yönetici
*

Forum Para : 20297.00 YTL
« : 17 Temmuz 2007, 14:02:33 »

MEB, OKS’de diploma notu yanlış girilen adayların puanlarının yeniden hesaplanacağını bildirdi

Milli Eğitim Bakanlığı, OKS'de diploma notu yanlış girilen adayların puanlarının yeniden hesaplanacağını bildirdi. OKS tercih işlemlerinin süresi de 9 gün uzatıldı. Süre uzatma kararına gerekçe olarak seçim nedeniyle yaşanan yoğunluk gösterildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı adayların diploma notunun yanlış hesaplandığına ilişkin iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, Türkiye genelinde en fazla 500 hatalı not girişi olduğunu tahmin ettiklerini, bununla ilgili şu ana kadar 386 düzeltme başvurusu yapıldığını söyledi.

Aktürk, yeniden genel puan hesaplaması yapmayacaklarını, sadece hatalı giriş olan adayların puanlarının yeniden hesaplanarak sisteme girileceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de puanı yanlış hesaplanan adayların sayısının iddia edildiği kadar çok olmadığını savundu. Bunu skandal ya da vahim hata olarak yorumlamanın yanlış olduğunu öne süren Çelik, olayda kusuru bulunan kişilerle ilgili soruşturma başlatacaklarını söyledi.

Bu arada, 11 Temmuz-20 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı duyurulan OKS tercih işlemleri, 22 Temmuz seçimlerindeki yoğunluk gerekçe gösterilerek 9 gün uzatıldı. Adaylar tercihlerini 29 Temmuz'a kadar yapabilecek. Yerleştirme sonuçları 3 Ağustos tarihinde açıklanacak.

TRForumcu.NeT | Bilgi ve Paylaşım Platformu
๓єђ๓єt™ ®
TRForumcu Bağımlısı

Forum Para : 220.00 YTL
« Yanıtla #1 : 17 Temmuz 2007, 14:06:46 »

evet izlemiştim bu haberi Sad paylaşım için çok teşekürler

TRForumcu.NeT | Bilgi ve Paylaşım Platformu
« Yanıtla #2 : 17 Temmuz 2007, 15:07:43 »

haber için teşekkürler cnmcım

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır