|
|
 |
« : 01 Şubat 2007, 04:35:28 » |
|
 Divan hazır.. Kurban hazır.. Ölüm bile ölmeye hazır...
Ölüm sinmiş, durmuş bir kapı ardında.. Ben ışığa nâzır.. Işık bana nâzır.. Bir tek bakışınla kanım ısınır... Ben yine düşerim kuytularına..
Her geçen saniye bir can verir bu eller, Bu ellerki sahipsiz.. Terk-i Diyar kokan eller.. Yüreğimiz uçurumların boşluklarında.. Gözyaşlarımızdan bir urgan ördüm uçları kopuk, koptukça kopuk.. Tamda bekliyor boğazımıza geçti geçecek.. Bir fırtınaya kapılmış ufak yaprak misali göçe hazırlanır... Sen göçmeye hazır.. Ben taşmaya hazır.. Bu eller.. O eller.. Duaya hazır...
Her yanımdan afetler akıyor, soğuk herşey çok soğuk.. Taş soğuk, baş soğuk.. Can soğuk.. Hazan soğuk.. Yol çok uzak, sen uzak.. ben uzak.. Biraz daha uzak.. Ayakta şiir dinleyen taşlar uzak..
Yanıyoruz... yandıkça kanamıyoruz.. Biz böyle yaşıyoruz.. Yaşadıkça susuyoruz.. Susuyoruz bir bir konuşulanlara.. Hiç bir şeye benzemiyor öylesine varsayılan güzellikler, kapatıyoruz gözlerimizi.. Bir yıldız seçiyoruz.. seçiyoruz yıldızımızı Yıldız geçitinde güvercinler harmanlıyor düşlerimizi.. Yıldız yanıyor, Yıldız sönüyor.. Kendi halinde dönüyor.. Döndükçe başımız dönüyor..
Yediverenden Senden, benden Herkesten.. kaçıyoruz.. Darağacına sokuldukça soruyoruz kendimize son isteklerimizi.. Sıralayamıyoruz.. Nutkumuz tutuluyor.. Öylesine bir yaşamaktı deyip iç geçiriyoruz.. Nefesimiz boşluğun uçurumunda.. Uçurum bir karış havada.. Ağlayamıyoruz kendimize Ne de hayata..
Adımızı çağırıyor boynumuzda bir ferman.. Eylül'e şâyan.. Eylül'e isyan.. Eylül'e yanan.. Eylül'e kayan... Bir isim çağırıyoruz.. Adını çağırıyorum.. Divanımız hazır.. Herşey bize biraz daha nâzır.. Tutuyoruz nefesimizi.. Hayat sadece bir tabureden ibaret.. Akıt zehrini içime.. Akıt can seni içime.. Şimdi herşey çok yakın..
Dilber koruklarında bir şa'şağa dalâverasından sesleniyoruz doruklarımıza.. Bana ve sana böyle durmayı bu uçurumlar öğretti diyoruz, Bende diyorum.. beraberce susuyoruz..
Ne elimizde ne yolumuzda güllerimiz kaldı dikecek.. Gittiler.. Korkuyorum, korkuyoruz.. Her canda bir can daha veriyoruz... Yine de kaçmıyoruz.. Yol hazır.. Yolcular hazır.. Sen hazır.. Ben hazır..
İnci mercan diziyoruz, boynumuzda uçsuz bucaksız gerdanlık.. Sen bende hazır.. Ben yokluğa nazır.. Fermanım hazır... Cellat hazır..
Şimdi Vur Boynumu... DiLSuZ hazır... DiLSuZ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| TRForumcu.NeT | Bilgi ve Paylaşım Platformu |
|
|
Her yanımdan afetler akıyor, soğuk herşey çok soğuk..
gönlüne sağlık...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| TRForumcu.NeT | Bilgi ve Paylaşım Platformu |
|