TRForumcu | ForumDiğerArşive Kaldırılan Konular (Moderatörler: )Yenilseydik Sorumlu Ben Olacaktim
Konu Bilgileri
Konu Başlığı Yenilseydik Sorumlu Ben Olacaktim
Cevaplar 3
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 189
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yenilseydik Sorumlu Ben Olacaktim  (Okunma Sayısı 189 defa)
Leqendary
Üye
**

Yer : MasaL Diyarı
Forum Para : 292.00 YTL
Karizma Puanı : 0
Teşekkür: Edilen: 0
Alınan: 0
Leqendary Taklitlerinden Sakınınız
E-Posta
« : 31 Mart 2007, 20:49:52 »

YENİLSEYDİK SORUMLU BEN OLACAKTIM

Bir aralık konu İstiklâl Savaşı'na geldi. Dikkat ettim, Binbaşılar dahil her komutanın hangi birliğe komuta ettiğini, nerede bulunduğunu, -bir gün önce olmuş gibi- hatırlıyordu. O savaş ki araç, gereç, personel kıtlığı bugün güç tasavvur edilirdi. Tümenlere binbaşılar, Kolordulara yarbaylar komuta ediyordu! Fakat, bu kadro canını dişine takmış bir ekipti. Var olmak ya da olmamak bu savaşın sonucuna bağlıydı. 30 Ağustos bu ruh haletinin eseriydi. Böyle bir dramı, hem yazarı, hem baş aktörünün ağzından dinlemek müstesna bir mutluluktu. O anılar Ata'yı coşturdukça coşturuyordu. Anlatmalarında abartma yoktu. Ama bu anlatış öylesine canlı, öylesine plastikti ki, hepimiz heyecandan heyecana sürükleniyorduk. Anlatışlarını şöyle bağladı:
- İşte büyük zafer böyle ortak bir eserdir. Şerefler de ortaktır.

Bu alçakgönüllülük şaheseriyle konunun kapanacağını tahmin ediyorduk. Bu arada Atatürk bir duraklama yaptı. Sonra içine dönük, adeta kendisiyle konuşur gibi ilave etti:
- Ama yenilseydik sorumluluk ortak olmayacak yalnız bana ait olacaktı.

Bu belagat karşısında gözyaşımı tutamadım. Tarihin, zaferleri kendine maleden, yenigileri ise maiyetine yükleyen sahte kahramanlarını hatırladım.

Ord. Prof. Sadi IRMAK

Kaynak: Sadi Irmak, Ord Prof. - Atatürk'ten Anılar, 1978

Bu Sayfayı Paylaş
Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle
TRForumcu.NeT | Bilgi ve Paylaşım Platformu
ѕωєєтнєαят¢ηη
мєηтαℓℓу мσ∂υℓαтє
WebMaster

Yer : ???
Forum Para : 27516.00 YTL
Karizma Puanı : 762
Teşekkür: Edilen: 635
Alınan: 483
нєяşєу вєη∂єη öη¢є вєη (ѕєη) ∂єη ѕσηяαуıм
« Yanıtla #1 : 15 Nisan 2007, 20:24:28 »

tşklr paylaşım için

Bu Sayfayı Paylaş
Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

turksoldier
тυякѕσℓ∂ιєя
Saygıdeğer Üye

Yer : yeraltı
Forum Para : 684.00 YTL
Karizma Puanı : 243
Teşekkür: Edilen: 28
Alınan: 105
trf_turksoldier@hotmail.com WWW
« Yanıtla #2 : 15 Nisan 2007, 20:31:04 »

paylaşım için saol emeğine sağlık

Bu Sayfayı Paylaş

√нι∂∂єηнєαят√
кคlק tคภгıאค є๓คภєt
WebMaster

Forum Para : 3981.00 YTL
Karizma Puanı : 1126
Teşekkür: Edilen: 582
Alınan: 888
E-Posta
« Yanıtla #3 : 16 Nisan 2007, 11:09:18 »

paylaışm için teşk...

Bu Sayfayı Paylaş

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Tags: