TRForumcu | ForumHaberlerGüncel Haberler Eğitim Haberleri (Moderatörler: )MEB Liselere Sınavla Öğretmen Alacak
Konu Bilgileri
Konu Başlığı MEB Liselere Sınavla Öğretmen Alacak
Cevaplar 0
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 91
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MEB Liselere Sınavla Öğretmen Alacak  (Okunma Sayısı 91 defa)
√нι∂∂єηнєαят√
кคlק tคภгıאค є๓คภєt
WebMaster

Forum Para : 3981.00 YTL
Karizma Puanı : 1125
Teşekkür: Edilen: 582
Alınan: 887
E-Posta
« : 14 Nisan 2008, 17:00:18 »

MEB, yazılı/seçme sınavlarında başarılı olanlar arasından Fen Liseleri,Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile her türdeki AnadoluLiselerine öğretmen seçimi yapacak.

Liselere, resmi öğretimkurumlarında en az üç yıl öğretmenlik yapmış olmak şartıyla, başvurutarihi itibarıyla halen Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak ya daresmi eğitim kurumlarında öğretmenlik yapmış olup da diğer hizmetsınıflarında görev yapıyor olanlar başvurabilecekler.

Başvurudabulunacakların en az lisans düzeyinde eğitim almış olması; FenLiseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile her türdekiAnadolu Liseleri Öğretmenlerinin seçimi için yapılan yazılı/seçmesınavlarında başarılı olmaları gerekiyor.

Bakanlığa bağlıresmî eğitim kurumlarında en az üç yıl öğretmenlik yapmış olmakkaydıyla, başvuru tarihi itibariyle halen Bakanlık kadrolarındaöğretmen olarak ya da resmi eğitim kurumlarında öğretmenlik yapmış olupda diğer hizmet sınıflarında görev yapıyor olmak da başvuru için arananşartlar arasında. Son üç yıllık sicil notu ortalamasının da en az iyiderecede olması gerekiyor.

Fen Liseleri, Sosyal BilimlerLiseleri, Spor Liseleri ile her türdeki Anadolu Liseleri�ne öğretmenbaşvuru ve atama kılavuzu yayınlandı.

Buna göre;
* Öğrenimgördüğü alan dışında farklı bir alanda öğretmen olarak istihdam edilmişolmakla birlikte öğrenimi esas alınarak yazılı ve seçme sınavınaalınmış ve başarılı olmuş öğretmenler başvuruda bulunabilecekler.

*Anadolu Liseleri yazılı ve seçme sınavında başarılı olan öğretmenlerdenhâlen askerde olanların atama başvuruları da kabul edilecek.

*Hâlen Anadolu Liselerinde kadrolu öğretmen olarak görev yapanlardan,yazılı ve seçme sınavına katılıp başarılı olanlar ise, kendi türündekieğitim kurumlarını tercih edemeyeceklerdir.

* 2007 yılındasınav sonucu ve ilgili Yönetmeliğin 16'ncı maddesine göre atamasıyapılıp iptal edilenler, atama tarihinden itibaren bir yıl süreyletekrar başvuruda bulunamayacaklar.

* Atamasıgerçekleştirilenler, atama tarihinden sonra oluşan özürlerinden dolayı,Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmenliğinde belirtilen özürdurumlarına bağlı olarak, eski görev yerinden ayrılmamış olmak şartıylaiptal isteğinde bulunabilecekler.

* Aylıksız izinli olanlarhariç, geçici görevli olanlar ve yurt dışı görevde bulunanlardan,başvuru tarihleri arasında göreve başlayanların başvuruları kabuledilecek.

* Değiştirilen Fen Lisesi Yönetmeli n inin 17'ncimaddesinde snav sonuçlar iki yıl geçerlidir denildiğinden, 2006 yılındaFen Lisesi Smavı'nda başarılı olanlar bu atama döneminde başvurudabulunabilecekler.

* 2005 yılında, 2005/73 nolu Genelge ileyapılan atamaların, yargı karar ile iptaline ve geri alınmasına kararverildiğinden bu Genelge kapsamında Anadolu Lisesi türü eğitimkurumlarına atanıp da daha sonra çeşitli nedenlerle bu kapsamdakieğitim kurumlarından ayrılanlar ilgili Yönetmeliğin 16'ncı maddesinegöre başvuruda bulunamıyor.

Başvurular,

03-12 Mart2008 tarihleri arasında Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap internet adresindekiElektronik Başvuru Formu ile alınacak. İstekliler, internet bağlantısıbulunan herhangi bir bilgisayardan elektronik başvuru formunudoldurduktan sonra görevli oldukları eğitim kurumu müdürlüklerineonaylatacaklar. Onaylatılmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.

Bilgisayarortamında ataması yapılan öğretmenler atama sonuçlarınıhttp://personel.meb.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir.

AnadoluLiselerine atanacak öğretmenlerin tebliğ belgeleri, internetaracılığıyla PDF formatında il millî eğitim müdürlüklerinegönderilecek.

Öğretmenlerin tebliğ belgeleri, en kısa sürede tebliğ edilerek ilişik kesme ve başlama işlemleri İLSİ S üzerinde işlenecektir.

Atama yapılacak alanlar
Beden Eğitimi
Biyoloji
Coğrafya
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
Felsefe
İHL Meslek Dersleri
Kimya
Fizik
Matematik
Müzik
Öğretmenlik Meslek Bilgisi Dersleri
Rehber Öğretmenliği
Resim-İs/Resim/Görsel Sanatlar
Tarih
Türk Dili ve Edebiyatı/Dil ve Anlatım/Türk Edebiyatı
İngilizce
Almanca
Fransızca

Bu Sayfayı Paylaş
Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Tags: