TRForumcu.NeTHaberlerGüncel Haberler Eğitim Haberleri (Moderatörler: )MEB'den Yönetmelik Değişikliği
Konu Bilgileri
Konu Başlığı MEB'den Yönetmelik Değişikliği
Cevaplar 0
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 93
Önceki Önceki Konu
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Konu Derecelendirme: 0 Bookmark and Share
Konu: MEB'den Yönetmelik Değişikliği  (Okunma Sayısı 93 defa) EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu
« : 14 Nisan 2008, 16:59:30 »

Anadolu Liseleri, Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ile Anadoluİmam-Hatip Liseleri yönetmeliklerinde yapılan değişiklikler, ResmiGazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Anadolu Liseleri Yönetmeliği�nin"kontenjan tespiti" başlıklı 4. maddesinde sıralanan kontenjannedenleri arasına "seviye tespit sınavı" ile "sınıf tekrarı" da eklendi.

"Tercihve Başvuruları" düzenleyen maddedeki "İlköğretimin 8�inci sınıfındakiöğrenciler, sınava başvurmak ve tercih yapmak için öğrenim gördükleriokul müdürlüklerine başvururlar. Tercihler elektronik ortamda dayapılabilir" ibaresi, "Bu okullarda öğrenim görmek isteyen ilköğretim8�inci sınıf öğrencileri; Yönergeyle belirlenen usul ve esaslar ilekılavuz/kılavuzlardaki açıklamalar doğrultusunda yerleştirmeye esaspuana göre tercihte bulunurlar" şeklinde değiştirildi.

"OkullaraYerleştirme ve Kayıt-Kabul" maddesi de "Bu okullara, Yönergeylebelirlenen usul ve esaslar ile ilgili kılavuz/kılavuzlardakiaçıklamalar doğrultusunda, yerleştirmeye esas puana göre merkeziyerleştirme ile öğrenci alınır. Okul kontenjanlarına, tercih veyerleştirme işlemleri ile kayıt-kabule ilişkin hususlara Bakanlıkça heryıl yayımlanan söz konusu kılavuz/kılavuzlarda yer verilir" şeklindedüzenlendi.

Yönetmeliğin nakilleri düzenleyen maddesi ise şöyle:"Bu okullar arasında öğrenci nakilleri; açık kontenjan bulunması,öğrencinin yerleştirmeye esas puanının, naklen gitmek istediği okulunkendi sınıf seviyesindeki öğrenciler için uygulanan yerleştirmeye esastaban puanından az olmaması ve puan üstünlüğü esaslarına göre yapılır.Naklen gidilmek istenilen yerleşim birimindeki okul/okullarda birinciyabancı dil farklı ise nakiller, puan üstünlüğü ve açık kontenjanesaslarına bağlı olarak velilerinin yazılı isteği doğrultusunda birinciyabancı dil değişikliği yapılarak gerçekleştirilir. Nakli gerçekleşenöğrencinin değiştirilen yabancı dildeki seviyesi belirlenir. Okulyönetimi, öğrenci velisi ile işbirliği yaparak 31/5/2006 tarihli ve26184 sayılı Resmi Gazete�de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı YabancıDil Eğitimi ve Öğretimi Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde gereklitedbirleri alır ve uygular.

Merkezi yerleştirmeyle öğrenci alanve genel orta öğretim programı uygulayan resmi fen liseleri, sosyalbilimler liseleri, Anadolu öğretmen liseleri ve aynı programı uygulayanözel okullar, askeri liseler ile polis koleji öğrencilerinin buokullara nakilleri; yerleştirmeye esas olan taban puan ve bu maddeninbirinci fıkrasında yer alan hükümlere göre yapılır. Ancak, belirtilenokullar dışındaki resmi ve özel diğer orta öğretim kurumlarından buokullara öğrenci nakli yapılmaz." Yönetmeliğin çeşitli maddelerinde yeralan "giriş puanı" ibareleri de "esas taban puan" şeklinde değiştirildi.

Yönetmeliğin"Seviye belirleme sınavı sonucu dokuzuncu sınıfa devam" başlıklımaddesi de "Hazırlık Sınıfından Dokuzuncu Sınıfa Geçiş" şeklindedeğiştirildi. İlgili madde, "Hazırlık sınıfı öğrencileri; aynı okulun9�uncu sınıfına veya nakil şartlarını taşımaları halinde hazırlıksınıfı bulunmayan diğer okulların 9�uncu sınıflarına 8/12/2004 tarihlive 25664 sayılı Resmi Gazete�de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı OrtaÖğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göregeçiş yaparlar" şeklinde düzenlendi.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır