TRForumcu | ForumHaberlerGüncel Haberler Eğitim Haberleri (Moderatörler: )Milli Eğitim’de hata üstüne hata
Konu Bilgileri
Konu Başlığı Milli Eğitim’de hata üstüne hata
Cevaplar 0
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 57
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Milli Eğitim’de hata üstüne hata  (Okunma Sayısı 57 defa)
Gαвяιєℓ
| Evom |
Yönetici
*

Yer : Pencap (:
Forum Para : 20005.00 YTL
Karizma Puanı : 2351
Teşekkür: Edilen: 489
Alınan: 1192
Herşey Rahat Yolunda (H)
aeracura@windowslive.com
« : 13 Nisan 2008, 16:40:28 »

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir skandal daha.. OKUT adlı sistemde cahim hatalar var!

MilliEğitim Bakanlığı’nın (MEB) milyonlarca öğrenciye aradığı kitabı bulmadakolaylık sağlayacak bir sistem olarak geçtiğimiz ay uygulamaya koyduğuOkul Kütüphane Otomasyon Sistemi’ndeki (OKUT) hatalar skandal boyutlaraulaştı.

Dünya ve Türk edebiyatının önemli yazarları ve eserlerinin birçoğununadı sisteme "Bu kadar da olmaz" dedirten harf hatalarıyla girdi. İbniSina, Mukaddime’nin yazarı İbni Haldun, gezgin İbni Batuta, tefsirilminin önde gelenlerinden İbni Mesut ile hukukçu, edebiyatçı İbniKemal gibi dev isimlerin bazıları sisteme "İb.." olarak girmesi de,"hatadan çok kasıt olarak" değerlendirildi.

En fazla hatanın Goethe’nin isminde yapıldığı görüldü. Birçok okul"Goethe"yi sisteme okunduğu gibi yazdı. Sisteme yapılan yanlışgirişlerden en ağırı ise ünlü Rus edebiyatçı Dostoyevski’nin ismindeyapıldı. Bir okul tarafından Dostoyevski’nin son iki harfinin yerlerideğiştirilmiş olarak sisteme girildi.

Sabah

Bu Sayfayı Paylaş
Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Tags: