TRForumcu.NeT - OrG - BiZ - Us - İnFo | Bilgi ve Paylaşım PlatformuBilgisayar DünyasıGenel Yardım & Teknik Destek (Moderatörler: )Disk gözden geçirilirken pc kitleniyor?
Konu Bilgileri
Konu Başlığı Disk gözden geçirilirken pc kitleniyor?
Cevaplar 1
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 200
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Disk gözden geçirilirken pc kitleniyor?  (Okunma Sayısı 200 defa)
Twister
Üye
**

Yer : Samsun
Forum Para : 144.00 YTL
Karizma Puanı : 0
Teşekkür: Edilen: 7
Alınan: 0
« : 28 Mart 2008, 22:51:43 »

Arkadaşlar bilgisayarı açtığımda disk gözden geçirme başlıyor ve belli bir noktadan sonra kitleniyor,windowsa geçebilmem için disk gözden geçirmeyi iptal edip windowsa geçebiliyorum;ancak bu durumda bilgisayarda kasılmalar oluyor.Acaba disk gözden geçirmeyi nasıl iptal edebilirim?

Sponsor Bağlantı
TRForumcu.NeT | Bilgi ve Paylaşım Platformu
Evo
Aslım
Yönetici
*

Yer : mysql
Forum Para : 6958.00 YTL
Karizma Puanı : 2097
Teşekkür: Edilen: 24
Alınan: 670
Herşey Rahat Yolunda (H)
thunder@trforumcu.com WWW
« Yanıtla #1 : 29 Mart 2008, 21:14:04 »

Arkadaşlar bilgisayarı açtığımda disk gözden geçirme başlıyor ve belli bir noktadan sonra kitleniyor,windowsa geçebilmem için disk gözden geçirmeyi iptal edip windowsa geçebiliyorum;ancak bu durumda bilgisayarda kasılmalar oluyor.Acaba disk gözden geçirmeyi nasıl iptal edebilirim?
Hatalı kapatma nedeniyle her başlangıçta disk gözden geçirme istiyordur.
Başlat => Çalıştır => Regedit'e gir ve HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager içindeki  "bootexecute" anahtarını bul ve içeriğini sil sorun olmaması için anahtarın içeriğini bir yere yedek olarak almanı öneririm.
Mesela bende böyle
autocheck autochk /k:C /k:D /k:E /k:F /k:G /k:H /k:I /k:J /k:K *
bende harddisk bölümleri fazla olduğu için bu şekilde dediklerimi yaptıkdan sonra artık açılışda sormaması gerekiyor.

...Kalbimin Ritmi Senle Eşdeğer...

...Seni Çok Seviyorum Aslımmm...

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Tags: