|
|
 |
« : 06 Aralık 2007, 15:16:51 » |
|
Arkadaşlar, ben bilgisayımda Explorer 7, Opera 9,24, Mozilla 5.0 ve Safari 3.0.3 kullanıyorum. Zaman zaman Explorer 7 nin açamadığı sayfaları diğerleri rahatlıkla açabiliyor. Ancak sorunum bu değil. Mozilla ile ip numaramı kontrol ettğimde farkı bir ip numarası veriyor bana. Ankara dan 195 le başlayan bir ip numaram gözüküyor. Halbuki ip numaram bu değil tabiki. Diğerleri ile kontrol ettiğimde doğru olan ip numaramı buluyorum. Ancak Mozilla Firifox ile Ankara da bulunan farklı bir ip numarası gösteriliyor bana. Ve bir proxy arkasında olduğum belirtiliyor. Halbuki ip değiştiren veya gizleyen bir program şu an kullanmıyorum. Mozilla daki bu farkı durumun neden kaynaklanmış olabileceği konusunda bir fikri olan varsa lütfen bildirin. Yoksa ben işin içinden çıkamadım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| TRForumcu.NeT | Bilgi ve Paylaşım Platformu |
|
|
|
|
 Merhaba. İlgine teşekkür ederim. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.whatismyip.com adresinden ip numaramı Mozilla Firefox ile kontrol ettiğimde, explorer 7, opera ve safari de bulduğum ip adresinin aynisini elde ettim. Ancak ben başka bir site üzerinden ip kontrolu yapiyordum. Tekrar bu site üzerinden Mozilla Firefox ile ip numaramı kontrol ettiğimde yine farklı bir no ile karşılaştım. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.ip-numaram.com üzerinden sizde Firefox ile baktığınızda sanırım sizde farklı bir ip göreceksiniz. Dediğim bu siteye sadece Mozilla Firefox ile girdiğinizde farklı bir ip elde ediyorsunuz. Sebebini bilemem ama bir deneyin.Mozilla Firefox sizin dediğiniz sürüm yani güncel. Ayrıca Bilgisayarımda Avast 4.7.1098 profosyonel sürümü mevcut. Taramada yaptım ama virüs bulamadım. Mozilla Firefox ile sizde deneyin. Sonra tekrar durum hakkında haberleşelim. Bende merak ettim bu konuyu. Saygılar. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İki site üzerinden de kontrol yaptım Mozilla Firefox, Opera ve İnternet Explorer tarayıcılarında deneme yaptım hepsinde aynı sonucu verdi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Inanılır gibi degil. Ben bu isin altıdan kalkamayacağım. ip numaram 85 ile başlıyor. Ama Mozilla ile Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.ip-numaram.com üzerinden sorguladığımda 195 le başlayan Ankara merkezli bir ip numarası gözüküyor. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.whatismyip.com üzerinden yine Mozilla üzerinden sorguladığımda ise doğru ip numarasını, yani 85 le başlayan ip numaramı buluyorum. Evdeki bilgisayarımdaki Mozilla ise doğru ip numaralarını veriyor. İşte başka evde başka no buluyorum Mozilla ile. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|