|
|
BİR MİRASYEDİYE AĞIT
Gam: D# maj
Intro: Cm7 - A#maj7 - G#maj7&d# - Gmaj7&d } 5
Cm A# Cm Bütün dünya nimetini tattın işte gidiyorsun Cm A# Cm Bütün dünya nimetini tattın işte gidiyorsun G# G } Sonunda ecel şerbeti içtin işte . } 2 İnterlüd: Cm7 - A#maj7 - G#maj7&d# - Gmaj7&d } 5 Cm A# Cm Sorarım sen hayatında ne yaptın doğrudan yana Cm A# Cm Sorarım sen hayatında ne yaptın gerçekten yana G# G En sonunda dört kolluya bindin işte gidiyorsun G# G En sonunda dört kolluya bindin işte İnterlüd: Cm7 - A#maj7 - G#maj7&d# - Gmaj7&d } 4 Cm A# Cm Beş parmak bir olmaz derdin, yoksula güler geçerdin, ha ha Cm A# Cm Beş parmak bir olmaz derdin, yoksula güler geçerdin G# G Kefende cep yok demiştin giydin işte gidiyorsun G# G Kefende cep yok demiştin giydin işte n'aber İnterlüd: Cm7 - A#maj7 - G#maj7&d# - Gmaj7&d } 5 Cm A# Cm Yaşadın hiç aldırmadan kazandın hep yorulmadan Cm A# Cm Yaşadın aldırmadan kazandın hep yorulmadan G# G } Bu dünyanın anasını sattın ama gidiyorsun } 2
Outro: Cm7 - A#maj7 - G#maj7&d# - Gmaj7&d } 4
HEP KAHIR
Em Am Em Dur bırak kaynasın kahvenin suyu ->2 C D Em Bana istanbul'u anlat nasıldı C Am Em Bana boğazı anlat nasıldı
Em Haziran titreyişleri kaçak yağmurlar ardı Am Yıkanmış kurunur muydu yine o yedi tepe C Em Ana şefkati gibi sıcak güneşte
Em ) İnsanlar gülüyordu de ) ) Trende vapurda otobüste ) Am ) Yalanda olsa hoşuma gidiyor söyle ) >nakarat C ) Hep kahır hep kahır hep kahır hep kahır) Em ) Bıktım be )
Em Am Em Dur bırak kalsın açma televizyonu ->2 C D Em Bana istanbul'u anlat nasıldı C Am Em Şehirlerin şehrini anlat nasıldı
Em Beyoğlu sırtlarından yasak gözlerimle bakıp Am Köprüler sarayburnu minareler ve halice C Em Deyiverdim mi bir merhaba gizlice
Nakarat
Em Am Em Dur bırak kımıldama kal biraz öylece ne olur C Am Em Kokun istanbul gibidir C Am Em Gözlerin istanbul gecesi
Em Şimdi gel sarıl sarıl bana kınalım
Gök kubbenin altında orda da beraber Am Çok şükür diyerek yeniden başlamanın hayali C Em Hasretimin çölünde sanki bir pınar gibi
Nakarat
RESİMDEKİ GÖZYAŞLARI
Am Birgün belki hayattan Dm Geçmisteki günlerden B Bir teselli ararsin E Bak o zaman resmime Am Gör akan o yaslari Dm Lay lay lay lay la lay Am Lay la la lay la lay Dm G Am Lay lay lay lay la lay Am Benden sana son kalan Dm Bir küçük resim simdi B Cevap veremez ama E Aglar yalnizligina
Dm Am Ve iste arta kalan E Am A7 Bir avuç ani simdi Dm Am Koyup da bir basina E Am Birakip gittin beni
Dm Am Sen yalniz degilsin E Am A7 Biliyorum neredesin Dm Am Bu üzerdi beni E Am Yasasaydin ve görseydin
Am Birgün belki hayattan Dm Geçmisteki günlerden B Bir teselli ararsin E Bak o zaman resmime Am Gör akan o yaslari Dm Lay lay lay lay la lay Am Lay la la lay la lay
Sakın Dönme - Cem Karaca
Am E Madem ki gittin, dönmesen de olur E7 Am Hatta hiç dönmesen, çok daha iyi olur
Dm Am Giderken, beynindeki o gri hücreler E Am Neyi emretti bilemem ki Dm Am Şimdi, ince pişmanlıklar artık fayda getirmez E E7 Am Dedim ya, hiç dönmesen daha iyi olur
F G Am Sakın dönme, sakın dönme F G Am Kalbimdeki bıraktığın yeri yıkma F G Am Gitmek çok kolay, lakin dönmek acıdır E Hatta utanç verici
Am E Yakıştıramam sana ben utançları E7 Am Olsa olsa usançtır yaşadığın Dm Am Usanmasan benden, gider miydin, gider miydin söyle E Am Ama çektin gittin, sakın dönme
Am E Bağışlamak Allah’ın işi E7 Am Seni ben nasıl bağışlayabilirim ki E Yaşım geldi vurdu geçti artık çoktan elliyi Am Sakın ha, sakın ha, sakın ha geri dönme
Adsız - Cem Karaca
Am Dm G Am Oturmuşum yatağa ben beni düşünürüm.
F E F Dm E Am Kapı, baht kapısı. Bahtımın kapısı kapalı
Am Dm G Am Karanlığın rengini bilmem. Aydınlık ne demek
F Dm E Am Mutlu olmak sevmekse sevmek aydınlık demek
Am E C Dışarda kar yağarsa hissederim görmem
C E Am Ayak sesin uzakta koklarım duymam
Dm Am Bir köşeye savrulmuş buruş buruş ceketim
Dm Am E Am Sensiz ellerim üşür içerimde kar yağar
Ayrılık Günümüz - Cem Karaca
Am C Dm E Am C E Am Batan güneşin kızıllığında yüzüne dökülen gölgeler solmuş Am C Dm E Am C Bakışın söylüyor anlatma sakın bir derdin var senin E Am Gözlerin dolmuş Dm Am Dm Am Dm Am Bu bir rüyadır anlatma sakın mutlu gün gelecek Dm Am Üzülme sakın Dm Am E Am Ayrılık günümüz kakındır diye Dm Am E Am Ayrılık günümüz yakındır diye
Am C Dm E Boş gibi gelsede bu sözler sana Am C E Am Kalbimin sesidir sen inan ona Am C Dm E Denizler ayırsa yıllar bölsede Am C E Am Dönerim seninle hatırlara
Dm Am Dm Am Sahile uzanan ıssız yollarda Dm Am Am Am Gezerim günlerce senin gölgende Dm Am E Am Ayrılık gününü hiç düşünmeden Dm Am E Am Ayrılık gününü hiç düşünmeden
Bekle Beni - Cem Karaca
Am C G Am Bekle beni bekle beni bekle beni geleceğim)x2 Dm F C Am Bütün gücünle bekle karlar tozarken bekle C G Am Ortalık ağırırken kimseler beklemezken Dm F E Soluk sıkıntılarla ağırlaşan yağmurlar için
Solo: Am/C/G/Am x2 C F Dm Tek bir haber bile çıkmasa uzaaaklardan F E Saçmada olsa bekleyişin C Dm Yanlız sen olsan bile bekleyen beni F E Bekle yine bekle bekle beni Am C G Am Bekle beni bekle beni bekle beni geleceğim x4
Am/C/G/Am x2 ıslık solo: Am/C/G/Am
Bidanem - Cem Karaca
Am Deprem sonrasıdır ) Dm Am Yalnız sağlam binalar ayakta kalır bidanem ) x2 C Am En iyisi çifte su verilmişidir çeliğin bidanem ) x4
G Am Bidanem, bidanem ) x4
C Am Ben yüreğimin dalından ) C Am Oymuşum teknemin omurgasını ) x2 G Am Bu fırtınaya da dayanır bidanem
Dm Am Bir ilk ekim haftası istanbula da ) Dm Am El ele olabilmek ümidi bidanem ) x2 F Am F Am Adam olana sevdayı gurbette de yaşatır ) x2
Bu Biçim - Cem Karaca
Am G Hiçbir kadın hiçbir erkeği Am G Ve hiçbir erkek hiçbir kadını C G Bu biçim bu biçim sevmedi
Am G Yokluğu ekmeğe katık edip Am G Sevgiyi açlığa eklemedi Dm F Gözyaşlarının hiçbir teki G Am Bu biçim düşmedi
Dm Am Böylesine dolu dolu ağlamadı Dm Am Hiçbir kucakta hiçbir baş Dm F Ve hiçbir elveda bugüne dek G Am Bu biçim söylenmedi
Am G Hiçbir akşam o akşam gibi Am G Kanarcasına batmadı o güneş C G Dm Am Ve hiçbir güneş onları bir daha C G Am Bu biçim bu biçim görmedi
Am G Hiçbir kadın dedimya hiçbir erkeği Am G Ve hiçbir erkek hiçbir kadını C G Am Bu biçim bu biçim sevmedi
Çok Yorgunum - Cem Karaca
Am Çok yorgunum E Am Beni bekleme kaptan Am E Am Çok yorgunum beni bekleme kaptan E Am Seyir defterini başkası yazsın E Am Seyir defterini başkası yazsın G Am Çınarlı kubbeli mavi bir liman E Am Beni o limana çıkaramazsın
Am E Am Çok yorgunum beni bekleme kaptan
Herkes Gibisin - Cem Karaca
Dm C A# Dm Gönlümle başbaşa düşündüm demin Dm C A# Dm Artık bir sihirsiz nefes gibisin Dm C A# Dm Şimdi kal içinde bomboş kalbimin C A# C A# Dm Akisleri sönen bir ses gibisin
Am C Am Maziye karışıp sevda yeminim ) Am C A# Am )A*2 Bir anda unuttum seni eminim )
Dm C A# Dm Kalbimde kalbine yok bile kinim ) Dm C A# Am ) Bence artık sen de herkes gibisin )B Dm C A# Am ) Bence artık sen de herkes gibisin )
Tekrar A
Tekrar B
Kendim Ettim Kendim Buldum - Cem Karaca
Em D C B Em D C B Karadır bu bahtım kara sözüm kar etmiyor yara Em D Em D C B Em D C B Yaktım yüreğimi nara eyvah eyvah eyvah Em Kendim ettim kendim buldum G D Em D C B Em B Fm Fm Gül gibi sararıp soldum eyvah eyvah eyvah
Fm Eb Db C Fm Eb Db C Bilmez yar gönlümden bilmez akar gözyaşlarım dinmez Fm Eb Fm Eb Db C Fm Eb Db C Bir kere yüzüme gülmez eyvah eyvah eyvah Fm Kendim ettim kendim buldum Ab Eb Fm Eb Db C Fm Fm F#m F#m Gül gibi sararıp soldum eyvah eyvah eyvah
F#m E D C# F#m E D C# Söylerim sözüm almıyor o yar yüzüme gülmüyor F#m E F#m E D C# F#m E D C# Garip gönlüm bilmiyor eyvah eyvah eyvah F#m Kendim ettim kendim buldum A E F#m E D C# Gül gibi sararıp soldum eyvah eyvah eyvah
Öbür Dünya - Cem Karaca
C C Am-G Karnı büyük,obur dünya.Keder dolu, acı dünya C G Ne gül koydun, ne de gonca, Yedin gene doymadın mı ? F Am Yedin gene doymadın mı ?
C C Am-G Seni okuyup yazanı, Yunus gibi bir ozanı, C G Koskocaman Pir Sultan ı, Yedin gene doymadın mı ? F Am Yedin gene doymadın mı ?
(C G A (Dünya, dünya, yalan dünya. Karnı büyük, obur dünya, (F Am (Yedin yine doymadın mı ?
C C Am-G Hacı Bektaş Veli yi, İmam Hasan Hüseyin i, C G O mübarek Mevlana yı, Yedin gene doymadın mı ? F Am Yedin gene doymadın mı ?
Tekrar A
C C Am-G Fani kurmuşsun temeli, Bilmem sana ne demeli, C G Koca Mustafa Kemal i, Yedin gene doymadın mı ? F Am Yedin gene doymadın mı ?
Tekrar A
Oy Gülüm Oy - Cem Karaca
G C Am G C/Am/G Kimi kürk beğenmez gülüm ben yaz beklerim G C Am G C/Am/G Bu gün değil yarın deyu boş beklerim C G Am G Bize burda bir güneş yok oy gülüm oy C G Am G Bize burda hayat yok oy gülüm oy
Solo: C G Am G
G C Am G C/Am/G Kimi aş beğenemez gülüm ben aç beklerim G C Am G C/Am/G Bugün değil yarın deyu boş beklerim C G Am G Bize burda bir nasip yok oy gülüm oy C G Am G Bize burda kısmet yok oy gülüm oy
Solo: C G Am G G Am Bm Am
Am F Dm C F/Dm/C Kimi kor beğenmez gülüm ben kül beklerim Am F Dm C G Bugün değil yarın deyu boş boş boş beklerim G C Am G C/Am/G Gül üstünde duman yok güne gül eklerim G C Am G G G Am Bm Am Gülden kordan geçtim gayrı can can can beklerim Am F Dm C F/Dm/C Kimi beğenmez suyu ben yağmur beklerim Am F Dm C F/Dm/C Bugün değil yarın deyu boş beklerim F C Dm C Kerbelada kaldık gayrı oy gülüm oy x3 F C Dm C Kerbelada kaldık gayrı sol gülüm sol F C Dm C Kerbelada kaldık gayrı oy gülüm oy
Oğluma - Cem Karaca
Am Dm Gam,keder,elem,tasa,dertler,hasret geçer gider elbet, Dm Am Bir merhaba,acı kahve,hatır sorma ve dostluklar yaşar elbet E Am E Am Sımsıkı sev sen sevmeyi ,bazen almadan da vermeyi F E F E Am İstanbul şehri malın olsa,ölümden öteye köy yokya
Am Dm Gün olur devran döner,akar seller,kalır kumlar kavuşuruz, Dm Am Eser yeller,yağar karlar,gelir bahar,açar güller koklaşırız, E Am E Am Sultan süleymana kalmamış, hababam dönenen şu dünya, F E F E Am Babanın tapulu malı olsa , kefenin cebinde yer yokya
Dm Am Dm Am Papazın eşeğini kovala dur ,alinin külahını veliye uydur G F Am Aldat dur aldan,dur oğlum hayat bumudur
Am Dm İşte ağaç,işte deniz,işte toprak,işte hayat budur oğlum Dm Am İşte eller,işte emek,işte ekmek,işte hayat budur oğlum E Am E Am Başını dik tut hiç eğme sen,aklına ve yüreğine güven F E F E Am Çağını bil çağına yakış,güzelliklerle yarış
|