|
|
 |
« : 16 Eylül 2007, 02:06:34 » |
|
ANTALYA merkeze bağlı Varsak Beldesi'ndeki Jandarma Karakolu ekipleri,bir evden hırsızlık yapmaya çalışan kız çocukları 12 yaşındaki H.S. ile15 yaşındaki Z.Y.'yi suçüstü yakaladı. Karakola getirilen çocuklardanH.S.'nin verdiği ifade, korkunç bir gerçek ortaya çıktı. Küçük kız, 1yıl önce bir inşaat işçisinin tecavüzüne uğradığını, bu güne kadar 60erkeğin kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Jandarma, küçük kızatecavüz eden 4 kişiyi yakalarken, diğerlerini yakalamak için de çalışmabaşlattı.
Dün öğle saatlerinde Varsak Beldesi, Ayanoğlu Mahallesi, TansuÇiller Caddesi üzerindeki bir eve hırsızların girdiği ihbarını alanjandarma ekipleri, harekete geçti. Jandarmalar, evden çıkmaya çalışanH.S. ile Z.Y.'yi yakalayarak karakola ***********ürdü. Küçük kızlardan H.S.,jandarma ekiplerinin “Neden hırsızlık yapıyorsun” sorusuna, “Ben ilkkez hırsızlık yapıyorum” yanıtını verdi. Küçük kız ayrıca 1 yıldıronlarca erkeğin kendisine tecavüz ettiğini ve karşılığında lunaparkagötürüldüğünü ya da 10 YTL verildiğini söyledi. H.S.'nin ifadesiüzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'na durum bildirildi. Savcılık, H.S.'nindoktor kontrolünden geçirilmesini ve avukat huzurunda ifadesininalınması istedi. ‘ESRAR ALMAK İÇİN HIRSIZLIK YAPTIM’ H.S.'nin adli tabiplikte yapılan muayenesinde, kızlık zarının yırtıkolduğu ve bakire olmadığı, zarın eski yırtık olduğuna dair raporverildi. Küçük kız avukatının yanında verdiği ifadede şunları kaydetti: “1 yıl önce soyadını bilmediğim Eyüp adlı bir amca bana tecavüzetti. Sonra da arkadaşlarına söyledi, onlar da benimle ilişkiye girdi.1 yıl boyunca tam 60 kişi bana tecavüz etti ve kimseye söylemememkonusunda da tehdit ettiler. Bana tecavüz edenlerden biri bana ceptelefonu aldı. Benim okuma yazmam olmadığı için bana tecavüz edenadamlar kendi telefon numaralarını benim telefonuma kayıt ediyor, sonrada beni sık sık arayıp ‘şuraya gel, buraya gel’ diye çağırıp banatecavüz ediyorlardı. Benimle ilişkiye girdikten sonra da bazen 10 YTLveriyorlardı. Yaklaşık 6 aydır içki, sigara ve esrar içiyorum. Esrarparası bulamadığım için de arkadaşımla birlikte hırsızlık yapmak için oeve girdik.” TELEFONA MESAJ GELDİ H.S.'nin cep telefonunu yine kendisine tecavüz eden bir kişininaldığı, ayrıca küçük kıza sık sık mesaj geldiği, ancak H.S. okuma yazmabilmediği için mesajları okuyamadığı ve yanıtlayamadığı belirlendi. Yakalandıktan sonra cep telefonuna ‘Bebeğim, akşam seni lunaparkagötüreyim mi? Bana haber ver olur mu aşkım, birazdan ararım seni’yazılı mesaj gönderen ve H.S.'ye onlarca kez tecavüz eden bisiklettamircisi M.A., jandarmanın baskınıyla yakalandı. Küçük kızın verdiğiifadenin ardından kokoreççilik yapan İ.K. (43), kaportacı A.E. (42) vefırıncı ustası Ş.B. (26) de yakalanarak gözaltına alındı. Jandarma, şu ana kadar küçük kıza tecavüz eden 17 kişinin isim veadreslerinin tespit edildiğini, 4'ünün yakalandığını, 13'ünün ise halaarandığını belirtti. Ayrıca küçük kızın tecavüze uğradığı yerlerdeçalışma yapılacağı, 43 tecavüzcünün daha yakalanma çalışmasının sürdüğükaydedildi.
KARAKOLDA İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ
Hırsızlıkyaparken yakalanan ve 1 yılda 60 kişinin tecavüzüne uğradığını söyleyen12 yaşındaki H.S., bugün Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade verdi.Gözaltına alınan 6 zanlı ile birlikte adliyeye çıkartılan H.S., dünverdiği ifadenin aksine “Ben yakalanan 6 kişiden hiçbirini tanımıyorumve birlikte olmadım” dedi. Antalya Varsak Jandarma Karakolu ekipleri, bir evden hırsızlıkyapmaya çalışan kız çocukları 12 yaşındaki H.S. ile 15 yaşındakiZ.Y.'yi suçüstü yakaladı. Karakola getirilen çocuklardan H.S.'ninverdiği ifade, korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı. H.S., bir yıl öncebir inşaat işçisinin tecavüzüne uğradığını, bu güne kadar 60 erkeğinkendisine tecavüz ettiğini söyledi. Jandarma küçük kıza tecavüz eden 4kişiyi yakalarken, diğerlerini yakalamak için de çalışma başlattı. Gözaltına alınan bisiklet tamircisi M.A., kokoreççilik yapan İ.K.(43), kaportacı A.E. (42) ve fırıncı ustası Ş.B.'den (26) sonra düngece de O.A. ve S.Z. isimli iki kişi daha küçük kıza tecavüz ettikleriiddiasıyla gözaltına alındı. Toplam 6 zanlı, jandarmadaki sorgularının ardından bugün adliyeyesevkedildi. Cumhuriyet Savcısı'na ifade veren zanlılardan Ş.B. ve O.A.,yaşının büyük olduğunu sandıkları için H.S. ile ilişkiyi girdiklerinisöyledi. Zanlıların sorgusunun tamamlanmasının ardından bu kez H.S.savcılıkta ifade verdi ve karakolda tanıdığını söylediği erkekleritanımadığını ve ilk kez gördüğünü ileri sürdü. H.S. “Ben yakalanan 6 kişiden hiçbirini tanımıyorum ve birlikteolmadım” dedi. Bu ifadenin ardından nöbetçi savcı, 6 zanlıyı tutuksuzyargılanmak üzere serbest bıraktı. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edilmek istenenH.S., “Ben ailemi istiyorum. Beni onlara verin” deyince anne vebabasına teslim edildi. Valilik ve İl Jandarma Komutanlığı'nın başvurusu üzerine maddidurumu kötü olan aileye Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Valilik SosyalYardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardım yapılacağı, aileyekira ve gıda desteği verileceği bildirildi. Ayrıca H.S.'nin kemik yaşının tespit edileceği, yaşının 12'den büyükolması durumunda hırsızlık yaptığı için ceza alabileceği kaydedildi.
ALINTIDIR...
|