TRForumcu | ForumHaberlerGüncel Haberler (Moderatörler: )19 Mayıs Sigarayla Savaşta Dönüm Noktası Olacak
Konu Bilgileri
Konu Başlığı 19 Mayıs Sigarayla Savaşta Dönüm Noktası Olacak
Cevaplar 1
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 109
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 19 Mayıs Sigarayla Savaşta Dönüm Noktası Olacak  (Okunma Sayısı 109 defa)
Gαвяιєℓ
| Evom |
Yönetici
*

Yer : Pencap (:
Forum Para : 19781.00 YTL
Karizma Puanı : 2300
Teşekkür: Edilen: 486
Alınan: 1190
Herşey Rahat Yolunda (H)
aeracura@windowslive.com
« : 05 Mayıs 2008, 14:02:02 »

19 Mayıs'ta kamu binaları, her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal yerlerinin kapalı alanlarında sigara içilemeyecek.

Selma Bıyıklı- Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'un bazı

hükümlerinin 19 Mayısta yürürlüğe girmesiyle artık kamu hizmetbinaları, koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık,ticaret, sosyal, kültürel, spor ve eğlence yerlerinin kapalıalanlarında sigara içilemeyecek.

Yasaya göre, taksi hizmeti verenler dahil olmak üzere, kara, demir,deniz ve hava yolu toplu taşıma araçlarında da sigara içme yasağıuygulanacak.

Okul öncesi eğitim kurumları, dershaneler, özel eğitim ve öğretimkurumları dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumlarının kültür vesosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında tütün ve tütünürünleri tüketilemeyecek.

Ancak, yaşlı bakım evlerinde, ruh ve sinir hastalıklarıhastanelerinde, cezaevlerinde, şehirler arası ve uluslararasıgüzergahlarda yolcu taşıyan deniz yolu araçlarının güvertelerinde tütünürünleri tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulabilecek. Bu alanlara 18yaşını doldurmamış kişiler giremeyecek.

Otelcilik hizmeti veren işletmelerde, tütün ürünleri tüketen müşterilerin konaklamasına uygun odalar tahsis edilecek.

Statlarda sigara içilmesine de sınırlama getirilecek. Buna göre,sigara içilebilecek bölümler, statların açık alanlarında olacak.

Açık havadaki her türlü spor, kültür, sanat ve eğlencefaaliyetlerinin yapıldığı yerler ile bunların seyir yerlerinde tütünürünleri kullanılamayacak. Ancak, bu tesislerde tütün ürünlerinintüketilmesine mahsus alanlar oluşturulacak.

Tütün ürünlerinin ve üretici firmaların isim, marka veya alametlerikullanılarak her ne suretle olursa olsun reklam ve tanıtımyapılamayacak.

Tütün ürünlerinin içilmesinin yasaklandığı yerlerde, yasaldüzenleme ve buna uymamanın cezai sonuçlarını belirten uyarılar;salonlarda asgari 10 santimetrelik puntolarla, toplu taşım araçlarında3 santimetrelik puntolarla herkes tarafından görülebilir yerlereasılacak.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) ile ulusal, bölgesel veyerel yayın yapan her kategoride televizyon ve radyolar, ayda en az 90dakika tütün ürünleri alışkanlığının zararları konusunda uyarıcı,eğitici yayın yapacak.

Tütün yasağı olan açık ve kapalı alanlarla spor, kültür, sanat veeğlence yerlerinde sigara içenlere para cezası ilgili idari birimamirinin yetkili kıldığı kamu görevlilerince verilecek.

Sigara yasağının uygulanması ve tedbir alınmasıyla ilgiliyükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmeler önce yazılı olarakuyarılacak. Bu uyarıya rağmen yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerebelediye sınırları içinde belediye encümeni, belediye sınırları dışındaise mahalli mülki amir tarafından 500 YTL ile 5 bin YTL arasında cezaverilebilecek.

Sigara yasağı bulunan yerlerde sigara içenlere 50 YTL, sigara izmaritini ve paketini yere atanlara 20 YTL ceza verilecek.

Lokanta, kahvehane ve kafeterya gibi yerler için yasaklar ise 19 Temmuz 2009'da yürürlüğe girecek.

Bu Sayfayı Paylaş
Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

TRForumcu Niye Bukadar Güzel ?
Acaba Neden ??

Herşey Rahat Yolunda.
TRForumcu.NeT | Bilgi ve Paylaşım Platformu
ѕωєєтнєαят¢ηη
мєηтαℓℓу мσ∂υℓαтє
WebMaster

Yer : ???
Forum Para : 27504.00 YTL
Karizma Puanı : 758
Teşekkür: Edilen: 633
Alınan: 482
нєяşєу вєη∂єη öη¢є вєη (ѕєη) ∂єη ѕσηяαуıм
« Yanıtla #1 : 05 Mayıs 2008, 19:07:07 »

bu zamana kadar geç kalınmış bir uygulama sigarasız bir dünya istiyoruz tşklr...
canımcım paylaşımın için

Bu Sayfayı Paylaş
Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

Sadece Susmak İstiyorum ;
Yalan İnsanları Kaale Almadan...
Haklıyken,Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan...
HUZUR bulmak İstiyorum,Gözlerimi Kapayıp,Kimseyi Anmadan...
Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Her şeyi Yaşamış Gibi Yaparak..
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Tags:
Etiketler: 19 Mayıs Sigarayla Savaşta Dönüm Noktası Olacak , 19 Mayıs Sigarayla Savaşta Dönüm Noktası Olacak indir , 19 Mayıs Sigarayla Savaşta Dönüm Noktası Olacak download , 19 Mayıs Sigarayla Savaşta Dönüm Noktası Olacak yükle , 19 Mayıs Sigarayla Savaşta Dönüm Noktası Olacak bedava , 19 Mayıs Sigarayla Savaşta Dönüm Noktası Olacak albümü , 19 Mayıs Sigarayla Savaşta Dönüm Noktası Olacak full , 19 Mayıs Sigarayla Savaşta Dönüm Noktası Olacak video , 19 Mayıs Sigarayla Savaşta Dönüm Noktası Olacak forum