TRForumcu | ForumHaberlerGüncel Haberler (Moderatörler: )Günün Haberleri (19.10.07)
Konu Bilgileri
Konu Başlığı Günün Haberleri (19.10.07)
Cevaplar 5
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 81
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Günün Haberleri (19.10.07)  (Okunma Sayısı 81 defa)
๓єђ๓єt™ ®
υ.ƒ.σ göяєη мαѕυм кöуℓü
TRForumcu Bağımlısı

Yer : öℓüℓєя ∂ιуαяı
Forum Para : 204.00 YTL
Karizma Puanı : 220
Teşekkür: Edilen: 24
Alınan: 190
!!!...υğяαşмα вαвα уσяgυη...!!!
« : 19 Ekim 2007, 18:38:34 »

Mehmetçik sınır boyunda hareketli, dağlarda çatışma var
TÜRK Silahlı Kuvvetleri’ne sınır ötesi operasyon imkanı veren tezkerenin TBMM’de kabul edilmesinin ardından, Kuzey Irak sınırında askeri hareketlilik arttı. Şırnak’ın Cudi ve Kel Mehmet Dağları'nda güvenlik güçlerinin PKK’lı teröristlere yönelik operasyonları sırasında çıkan çatışmada silah sesleri dağların eteğindeki yerleşim birimlerinden duyuluyor. Bölgedeki askeri hareketlilik her geçen gün artarken, askerlerin geçiş güzergahında mayın tarama faaliyetleri frekans karıştırıcı ‘Jammer’ cihazlı araçların kontrolünde gerçekleştiriliyor.
    Kuzey Irak sınırında askeri hareketlilik artarak sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı’nın ‘Güvenlikli bölge’ ilan ettiği Şırnak, Hakkari ve Siirt’in kırsal kesimlerinde teröristlere yönelik başlatılan ‘sonbahar operasyonu’ tüm hızıyla sürürken, bir yandan da bölgede güvenlik en üst seviyeye çıkarılıp, kontrol noktaları artırıldı. PKK’lı teröristlere yönelik operasyonların en yoğun olarak sürdürüldüğü Gabar, Cudi ve Kel Mehmet Dağlarından bugün silah sesleri yükseldi.

DAĞLARDA ÇATIŞMA SESLERİ

Operasyonun yoğunlaştırıldığı Cudi Dağı’nın Kuzey Irak’ın sıfır noktası ile Kel Mehmet Dağlarında bu sabah güvenlik güçlerinin operasyonunda bir grup PKK’lı teröristle sıcak temas sağlandı. Dağlardan gelen silah sesleri Şırnak’ın Şenoba Beldesi’nin köylerinden rahatça duyuldu. Bölgedeki operasyona Kobra tipi helikopterlerin havadan destek verdiği görüldü. Bu arada sabahın erken saatlerinde yaklaşık 30 kadar askerin yaklaşık 20’şer metre arayla operasyondan döndüğü görüldü. Bestler Dereler bölgesinden operasyondan dönen askerler köye girişlerinde çocuklar tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı.

ANNEM BENİ ERZURUM'DA BİLİYOR

Yaklaşık bir haftadır dağlarda terörist takibinde oldukları öğrenilen askerleri, sırtlarındaki teçhizatıyla, tozlu botlarıyla görevlerini yerine getirmenin mutluluğu gözlerinden okundu. Fotoğrafını çekildiğini gören bir Mehmetçik, gazetecilere, “Lütfen beni çekmezseniz sevinirim. Çünkü Annem beni Erzurum’da asker sanıyor. Ben buraya kendi isteğiyle gelenlerdenim'' dedi.

‘JAMMER’Lİ TARAMA

Güvenlik güçleri, Şırnak’ta tüm kesimlerde her sabah karayollarında mayın arama tarama faaliyetinde bulunuyor. Bu sabah bölgeyi didik didik eden güvenlik güçlerinin beraberlerinde frekans karıştırıcı ‘Jammer’ yüklü araçların eşlik ettiği görüldü. Askerler, yolların güvenli olduğunu tespit ettikten sonra birliklerine geri döndü

Bu Sayfayı Paylaş
Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

TRForumcu.NeT | Bilgi ve Paylaşım Platformu
๓єђ๓єt™ ®
υ.ƒ.σ göяєη мαѕυм кöуℓü
TRForumcu Bağımlısı

« Yanıtla #1 : 19 Ekim 2007, 18:39:51 »

Trabzon'da, öğretmenlerin fıkra tepkisi

TRABZON Vali Yardımcısı Vural Demirtaş'ın derlediği ‘Hayatın İçinden 303 Fıkra’ adlı kitapta yer alan müstehcenlik içeren bir fıkra, öğretmenlerin tepkisini çekti. “Bu fıkra ile öğretmenlik mesleği aşağılanmıştır'' diyen Eğitim- Sen Trabzon Şube Başkanı Recep Gülay, olayı yargıya taşımayı düşündüklerini açıkladı.
    Vali Yardımcısı Vural Demirtaş'ın derlediği fıkraları yayımladığı, ‘Hayatın İçinden 303 Fıkra’ adlı kitapta yer alan ‘Biz adamı böyle yaparız’ başlıklı fıkra, öğretmenlerin tepkisini çekti. Eğitim- Sen Trabzon Şube Başkanı Recep Gülay, “Bu fıkra ile öğretmenlik mesleği aşağılanmıştır. Öğretmenler toplumun gözünde küçük düşürülmüştür. Olayı yargıya taşımayı düşünüyoruz'' dedi.

TEPKİ ÇEKEN FIKRA
    Vural Demirtaş'ın derlediği fıkra kitabının 16'ncı sayfasında yer alan fıkra şöyle:
    ‘Öğretmen köye tayin olmuş. Köyün yolunu tutmuş. Kravatı, kostümü, fötr şapkası, her şeyi tamam. Ama ne ki bekar. Gel zaman git zaman, bakmış olacak gibi değil. Bekarlık canına tak etmeye başlamış. Yavaş yavaş aranmağa koyulmuş. Sağa- sola, sonra öğrencilere. Sonunda sınıfta genç irisi bir kızı gözüne kestirmiş. Bir gün ders bitiminde allem etmiş kallem etmiş kızı sınıfta bıraktırmış. Ve ne yapıp edip, kürsünün oraya. Ama fötr var, pantolon var, kravat var. Kızı yere yatırmsıyla fötrü kürsünün üstüne, pantonolu da fora aşağıya. Öğretmenin gözü dönmüş vaziyette. Ama tam o sırada kızın babası gelmiş. Bakmış ki ders mers hak getire. Kürsünün ardında kızı yerde. Durum vaziyeti karışık. Üstünde ceket, gömlek, kravat, altı ise çırılçıplak bir hoca. Öğretmen hemen doğrulmuş. Başına fötrü geçirmiş ve bağırmaya başlamış: Sabah erken gel dedim, gelmedi. Yerleri süpür dedim, süpürmedi. Dersini çalış dedim, çalışmadı. Biz adamı böyle yaparız Mehmet Ağa...’

‘SADECE BİR FIKRA’
    Trabzon Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, kitabın 2 yıl önce yayınlandığını belirterek, “O bir fıkradır. İsteyen beğenir, istemeyen beğenmez. İsmi üzerinde bir fıkra. Bir anlık espriydi. Çocukluktan beri fıkra derleme hobim var. Vali olduktan sonra Trabzon'a atandım. Burada ne yapabileceğini düşündüm ve bu kitabı burada çıkardım. Kitap çıkalı 2 yıl oldu. Şimdi mi uyandılar? Bu kitabı, İlhan Selçuk'a, Emin Çölaşan'a, rahmetli Semih Balcıoğlu'na ve Saygı Öztürk'e gönderdim. Semih Balcıoğlu da bana teşekkür mektubu göndermişti. Bunun içinde mizah var. Müstehcenlik aramamak lazım'' dedi.
    Vural Demirtaş, bir süre Trabzon Vali Vekilliği görevini de yürütmüştü. Vali Vekilliği yaptığı sırada, Trabzon'da öldürülen Rahip Andrea Santoro'nun anma töreni için Trabzon'a gelen gelen İtalyan Katolik Piskoposlar Kurulu Başkanı Kardinal Ruini'yi kabul eden Vural Demirtaş, burada yaptığı bir gafla gündeme oturmuştu. Demirtaş, kabulde yaptığı açıklamada, “Cinayeti hiçbir Trabzonlu tasvip etmedi. Kimseden ‘Oh oldu, iyi oldu’ cümlesini duymadım. Herkes derin üzüntü duydu. Ne yazık ki bu olay oldu, ‘Akacak kan damarda durmaz’ derler. Ama oldu'' demişti. Demecinin tepki çekmesi üzerine bir açıklama daha yapan Demirtaş, “Bu sözü onun alın yazısı anlamında kullandım'' demişti.

Bu Sayfayı Paylaş
Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

๓єђ๓єt™ ®
υ.ƒ.σ göяєη мαѕυм кöуℓü
TRForumcu Bağımlısı

« Yanıtla #2 : 19 Ekim 2007, 18:41:13 »

Eski CIA Ajanı: Türkiye ve ABD'nin çıkarları 7 alanda zıt

ABD’nin istihbarat örgütü CIA’nın Ulusal İstihbarat Konseyi eski Başkan Yardımcısı Graham E. Fuller, “yıpranan" Türkiye-ABD ittifakının yıllardan beri kötüleştiğini belirterek “Washington’un politikaları, genel ve temel olarak birçok alanda Türkiye’nin dış politika çıkarlarına ters düşüyor" dedi.
    İki ülkenin çıkarlarının, “Kürtler, terör, İran, Suriye, Ermenistan, Rusya ve Filistin" olmak üzere, yedi alanda birbirine “zıt" olduğunu savunan Fuller, “ABD’nin Irak politikaları, Türkiye için felaket oldu" yorumunu yaptı.
    Graham E. Fuller, Los Angeles Times gazetesinde yayınlanan “Türkiye ile yıpranan ittifakımız" başlıklı makalesinde “Ankara’nın ABD’ye yönelik husumetinin kökleri, bir soykırım tasarısından çok daha ötesinde" görüşünü dile getirdi. Fuller şunları yazdı:
    “Türk-Amerikan ilişkileri, yıllardan beri kötüleşiyor ve bunun temel izahı basit ve haşin: Washington’un politikaları, genel ve temel olarak birçok alanda Türkiye’nin dış politika çıkarlarına ters düşüyor."

"WASHINGTON İRAN’A KARŞI KÜRT TERÖRİSTLERİ DESTEKLİYOR"
    Eski CIA görevlisi Fuller, Türkiye’nin ve ABD’nin çıkarlarının birbirine ters düştüğü yedi alanı şöyle sıraladı:
    -Kürtler. ABD’nin son 16 yıldaki Irak politikaları Türkiye için bir felaket oldu. Iraklı Kürtler, bağımsızlık eşiğinde. Irak’taki böyle bir oluşum, Türkiye’deki ayrılıkçılığı teşvik ediyor. Washington, İran’a karşı Kürt teröristleri destekliyor.
    -Terörizm. ABD’nin Ortadoğu politikaları, tüm bölgede şiddet ve radikalizmi teşvik etti ve El Kaide’yi Türkiye’nin kapısına kadar getirdi.
    -İran. İran Türkiye için hayati bir enerji kaynağı. Washington, Türkiye’ye İran ile ilişkilerine son vermesine yönelik baskılarını çok patavatsızca yürüttü.
    -Suriye. Türkiye-Suriye ilişkileri çok canlandı. Ankara, Washington’un Şam’ı dışlaması için yaptığı baskılara direndi.
    -Ermenistan. Ticaret ve hava bağlantıları gibi yollardan Ankara ve Yerivan arasında “verimli" gayri resmi temaslar var ve her ikisi barışmak ister ancak Ermeni diyasporası, potansiyel yakınlaşma karşıtı havayı alevlendiren kilit faktörlerden biri.
    -Rusya. Ankara-Moskova ilişkilerinde bir “devrim" yaşanıyor. Ankara, Rusya ile olan ilişkilere değer veriyor ve ABD’nin, Kafkaslar, NATO genişlemesi ve füze kalkanı konularında “Rus ayıösına vurma çabalarına karşı çıkıyor.
    -Filistin. Ankara Hamas’ı meşru olarak görüyor ve arabuluculuk yapmak istiyor. Washington da “hayır" diyor. Ankara, İsrail ile iyi ilişkileri var ancak sert eleştirilerde bulunmaktan da kaçınmıyor.

“BOŞ LAFLAR"
    Graham E. Fuller, genel olarak “yeni Türkiyeönin tüm bölgesel devlet ve oyuncular ile ilişkileri sürdürmek ve Ortadoğu’da büyük bir oyuncu ve arabulucu olmak istediğini, Orta Asya’da büyük çıkarlarının bulunduğunu belirtti.
    Türkiye’nin Çin ve Rusya’nın desteğindeki Şangay İşbirliği Örgütü’nün Avrasya’da hakim jeopolitik oluşumun olmayı hedeflemesi halinde Türkiye’nin Afganistan, İran ve Hindistan gibi örgütle bir ortaklık arayacağını savunan Fuller, Washington’un ise buna karşı çıktığını kaydetti.
    Fuller, Türkiye’nin siyasi yelpazesinde dış politikalarının ülkenin yararı olduğu yolunda yaygın bir inancının bulunduğunu belirterek ABD Dışişleri Bakanlığı’nın iki ülke arasında “hayati ortak çıkarları" nın bulunduğu açıklamalarını ise “boş laflar" olarak nitelendirerek şunları yazdı:
    “Popüler demokrasisi ile güçlendirilen Türkiye’nin, Washington’un baskıları ne olursa olsun, kendi ulusal çıkarlarının doğrultusunda hareket edeceği olgusuna alışırsak iyi olur. Çok az Türk farklı bir şey istiyor."

Bu Sayfayı Paylaş

๓єђ๓єt™ ®
υ.ƒ.σ göяєη мαѕυм кöуℓü
TRForumcu Bağımlısı

« Yanıtla #3 : 19 Ekim 2007, 18:42:28 »

Erdoğan: "Kampları dağıtılsın, teröristbaşları teslim edilsin"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak’a ilişkin olarak Iraklı yetkililerin yaptıkları açıklamaları olumlu bulduğunu belirterek, "Kuzey Irak’ta yapılanan tüm bu eğitim kamplarının dağıtılması, buralardaki teröristbaşlarının teslimi, orada bunun bir defa kazınması Türkiye’nin tatminidir'' dedi.
    Erdoğan dün Cuma namazının evinin bulunduğu Üsküdar Emniyet Mahallesi’ndeki Akabe Camii’nde kıldı. Cami çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Iraklı yetkililerin yaptıkları açıklamaları olumlu karşıladığını ancak bunun gecikmiş açıklamalar olduğunu söyledi.
    Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari’nin PKK’ya yönelik ‘Irak’ı terkedin’ şeklindeki sözlerini değerlendiren Erdoğan, "Ben, bu sözleri olumlu yaklaşım olarak görüyorum" dedi.
    Türkiye’nin izlediği politikanın ‘Bekle gör’ olarak nitelendirilmesinin mümkün olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine Erdoğan, "Bizim bu noktada oyalama taktiklerinin tahammülümüzün olmadığını, biz en üst düzeyde Sayın Başbakan Maliki’ye bizzat kendim ifade ettim" dedi. Bu konuda Irak Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Tarık Haşimi’nin gelişine, ardından Suriye Devlet Başkanı Beşar Ezad'ın sözlerine ve dünyadaki yaklaşımlara dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti: "Burada Türkiye için hukuki noktada haklar doğmaktadır. Çünkü, hiçbir ülke terörist grupları kendi ülkesinde barındıramaz. Bir başka ülkeye tehdit ve rahatsızlık oluşturacak şekilde barındıramaz. Eğer barındırıyorsa, hukuk ihlali vardır. Şu anda böyle bir hukuk ihlali ile Irak’ın kuzeyinde böyle bir yapılanma var. Şu anda Irak merkezi yönetimi bunun farkındadır. Irak Dışişleri Bakanı'nın yaptığı açıklamada aynı şekilde bunun bir gereğidir. Gecikmiş bir açıklamadır. Temini ederiz ki, bunun takipçisi olurlar. Biz tabi şu anda süreci başlatmış bulunuyoruz. Aynı kararlılıkla süreci devam ettireceğiz."

Üç teröristbaşını istediniz mi?
    Erdoğan, ‘Görüşmelerde üç teröristbaşını istediği’ yönünde iddiaların hatırlatılması üzerine de, "Değerli arkadaşlar böyle şeyler konuşulmaz" yanıtını verdi.
    Bir gazetecinin ‘Irak’ın atacağı hangi adım Türkiye’yi memnun eder’ şeklindeki bir soruya da Erdoğan, “Kuzey Irak’ta yapılanan tüm bu eğitim kamplarının dağıtılması. Buralardaki teröristbaşlarının teslimi, orada bunun bir defa kazınması Türkiye’nin tatminidir'' diye yanıtladı

Bu Sayfayı Paylaş

๓єђ๓єt™ ®
υ.ƒ.σ göяєη мαѕυм кöуℓü
TRForumcu Bağımlısı

« Yanıtla #4 : 19 Ekim 2007, 18:43:52 »

Hafta sonu hava soğuyacak, yağmur yağacak

Yurdun batı kesimlerinin yarın Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiği bildirildi.
    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan "Meteorolojik değerlendirme"ye göre, yarın Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların akşam saatlerinden itibaren Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de; Pazar günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun batısında, hafta başında ise yurdun batı kesimlerinde aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
    Hava sıcaklığı yağış alan kesimlerde 2-4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
    Yetkililer, Marmara’da ve batı bölgelerinde oluşabilecek su baskınları ve taşkınlara karşı vatandaşları uyardı.

Bu Sayfayı Paylaş

๓єђ๓єt™ ®
υ.ƒ.σ göяєη мαѕυм кöуℓü
TRForumcu Bağımlısı

« Yanıtla #5 : 19 Ekim 2007, 18:45:04 »

Mısır polisinin vurduğu Türk öldü

Mısır polisinin, sınırdaki dikenli telleri aşarak İsrail'e girmeye çalışırken vurduğu Türk'ün öldüğü bildirildi.
    El Eriş hastanesi acil servisinden Dr. İmad Harbuş, ailesinden 6 kişiyle birlikte sınırı geçmeye çalışırken dün başından vurulan Türk'ün öldüğünü belirtti.
    Güvenlik yetkilileri, kaçak olarak İsrail'e girmeye çalışan Türk'ün sınır muhafızlarının durması yönündeki uyarılarını dinlemediği için ateş açıldığını söylemişti.
    Mısır sınır muhafızları pazartesi günü de İsrail'e girmeye çalışan iki Türk gencini vurmuştu.

Bu Sayfayı Paylaş

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Tags:
Etiketler: Günün Haberleri (19.10.07) , Günün Haberleri (19.10.07) indir , Günün Haberleri (19.10.07) download , Günün Haberleri (19.10.07) yükle , Günün Haberleri (19.10.07) bedava , Günün Haberleri (19.10.07) albümü , Günün Haberleri (19.10.07) full , Günün Haberleri (19.10.07) video , Günün Haberleri (19.10.07) forum