TRForumcu.NeT - OrG - BiZ - Us - İnFo | Bilgi ve Paylaşım PlatformuGenel Kültür ve Kişisel GelişimAtatürk GenelKemalizm... (Moderatörler: )Atatürkten Can Alıcı cevaplar
Konu Bilgileri
Konu Başlığı Atatürkten Can Alıcı cevaplar
Cevaplar 17
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 1001
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Atatürkten Can Alıcı cevaplar  (Okunma Sayısı 1001 defa)
turksoldier
тυякѕσℓ∂ιєя
Saygıdeğer Üye

Yer : yeraltı
Forum Para : 668.00 YTL
Karizma Puanı : 241
Teşekkür: Edilen: 35
Alınan: 103
trf_turksoldier@hotmail.com WWW
« : 23 Mayıs 2007, 10:42:19 »

kurtulus ve canakkale savaslarindan sonra ataturku ziyarete gelen ingiliz kralini ataturk odasinda karsilarken.ingiliz krali sorar "tamam da tum bu savasların zorluklarin ustesinden gelerek nasil boyle bir vatana sahip oldunuz" diye ataturk cevap vermeden yaverini cagirir ve masada bulunan silahi gostererek yaverinin kendisini vurmasini emreder yaver hic tereddutsuz silahi alir ve kafasina sikar ama silah bostur.ataturk yaverini gostererek ISTE BOYLE der.

kurtulus savasi sonrasi fransa krali ataturku ziyeret eder.ataurk onu sivil kiyafetleri ile karsilama salonunda karsilar.fransa krali direk konuya girerek akdeniz ve guneydogunun kendilerine verilmesi konusunda konusmaya baslar.ataturk kraldan musade ister ve yukari kata cikar 5 dk sonra merdivenlerden uniformasiyla inen ataturk kralin karsisina gelir ve SİMDİ KONUSALİM der.

Tarihin ender yetiştirdiği bir büyük olan Atatürk’ümüzü,dünyanın devlet başkanları, krallar, onu görmek, tanışmak için yurdumuza gelirlerdi. İngiltere Kralı Edvard da özel yatıyla İstanbul’a gelmişti. Atatürk, konuğunu Dolma bahçe Sarayı’nın rıhtımında karşıladı. Kral onuruna, akşam büyük bir şölen veriliyordu. Ziyafet sofrasına hizmet eden garsonlardan biri, elinde getirdiği tepsiyle, ayağı halıya takılarak yere yuvarlandı. Atatürk, Krala eğilerek şöyle dedi: Majeste, Türk ulusuna her şeyi öğrettim, yalnız UŞAKLIĞI ÖĞRETEMEDİM!

Atatürk,gittiği her yerde,en az bir okula,uğrardı.Gençlerle ve öğretmenlerle konuşmak,O’nun en özlü zevklerinden biriydi.
Bir gezisi sırasında,bir köy okulunun önünden geçerken arabasını durdurdu.Yanındakilerle beraber okula,sonra da sınıfa girdi.Genç bir öğretmen kürsüde ders veriyordu.Atatürk’ü görünce hemen ayağa kalktı;büyük bir heyecan ve sevgiyle,kürsüdeki yerini ve sözü O’na bırakmak istedi.

Atatürk:
-Hayır,dedi,yerinizde kalınız ve dersinize devam ediniz.Eğer izin verirseniz biz de dersinizi dinlemek istiyoruz ve bilginizden yararlanmak isteriz.Sınıftaki yerinizi ve sözünüzü almak kimsenin hakkı değil.Sınıfa girdiği zaman Cumhurbaşkanı da öğretmenden sonra gelir.

Sponsor Bağlantı
TRForumcu.NeT | Bilgi ve Paylaşım Platformu
√нι∂∂єηнєαят√
кคlק tคภгıאค є๓คภєt
WebMaster

Forum Para : 3865.00 YTL
Karizma Puanı : 1085
Teşekkür: Edilen: 618
Alınan: 860
E-Posta
« Yanıtla #1 : 23 Mayıs 2007, 11:47:03 »

helal teşekkürler furkancım

ASSLEY
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 23 Mayıs 2007, 12:06:55 »

güzel paylaşım ,güzeel cevaplar teşekkür ettim

ѕωєєтнєαят¢ηη
мєηтαℓℓу мσ∂υℓαтє
WebMaster

Yer : ???
Forum Para : 27472.00 YTL
Karizma Puanı : 745
Teşekkür: Edilen: 675
Alınan: 470
нєяşєу вєη∂єη öη¢є вєη (ѕєη) ∂єη ѕσηяαуıм
« Yanıtla #3 : 23 Mayıs 2007, 19:24:38 »

kurtulus savasi sonrasi fransa krali ataturku ziyeret eder.ataurk onu sivil kiyafetleri ile karsilama salonunda karsilar.fransa krali direk konuya girerek akdeniz ve guneydogunun kendilerine verilmesi konusunda konusmaya baslar.ataturk kraldan musade ister ve yukari kata cikar 5 dk sonra merdivenlerden uniformasiyla inen ataturk kralin karsisina gelir ve SİMDİ KONUSALİM der.

tşklr..furkancım+rep sana

Sadece Susmak İstiyorum ;
Yalan İnsanları Kaale Almadan...
Haklıyken,Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan...
HUZUR bulmak İstiyorum,Gözlerimi Kapayıp,Kimseyi Anmadan...
Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Her şeyi Yaşamış Gibi Yaparak..
musti0692
Çaylak
*

Yer : ankara
Forum Para : 80.00 YTL
Karizma Puanı : 1
Teşekkür: Edilen: 0
Alınan: 0
musti0692@hotmail.com E-Posta
« Yanıtla #4 : 26 Mayıs 2007, 15:50:29 »

oFF Be aBi SüPeR yAzıLaRR