|
|
 |
« : 10 Nisan 2008, 10:40:20 » |
|
Bu günün diğer günlerden farkı var mıydı bilemiyorum.Belki de yoktur. Yoksa bana mı öyle geldi Bugün yine milyarlarca insan yollara döküldü,işlerine gidip ekmek kavgası verdi..Yine sayısız kadın dayak yedi,sayısız çocuğun gözyaşları aktı.Sayısız tohum her baharda olduğu gibi bu baharda da sabırsızlıkla patlayıp filizlendi,yeşerdi,tomurcuklandı,doğadaki sırasını aldı yani.Bugün kuşlar yine güzelliklerinden emin en güzel türkülerini söylediler maviliğin içinde yüzerken.Bugün deniz yine kudurdu,martılar konmuştu çünkü dalgalarına ve uçuşup duruyorlardı,suların köpürtüsüyle alay edercesine.Bugün güneş geceden devralırken nöbeti yüreğimizi daha sıcak ışınlarla ısıtacağına söz vermişti, ama yine tutmadı sözünü.Olsun biz ona bunun için kızmıyoruz,Bugün olmazsa yarın mutlaka ısıtır içimizi,birgün mutlaka.
Bugün yine mutsuzlukla kıvrandı binlerce yürek,yine aşk acısı,ayrılık acısı,ölüm acısı,fiziksel acılarla yandı kaç insan.Bugün sayısız insan işkenceye alındı yine, çığlıkları kanadı yüreğimde.Sayısız insanın .derdine derman,acısına sevinç,çaresizliğine umut olmak istedim.Bunun için bugün de elimden geleni yaptım,ama yetmedi.O kadar çoklar ki,aç kalan,işsiz olan,sokaklarda yaşayan,ağlayan...ağlayan...ağlayan...
Dalgındım,düşüncelere dalmış,öylece yürüyordum.Yanımdan gelip geçen insanları farketmiyordum bile.Sonra da onunla göz göze geldik.Öylesine kocaman bir hüzün,öylesine yakıcı bir yalvarışla bakıyordu ki,Gözlerine bakmaya devam ediyordum.O anda bakışlarından taşan hüznü yüreğime akıtırken, bir elin içime uzanıp yüreğimden bir parça kopardığını sanıyordum.Küçücük parmaklarıyla bana doğru uzattığı mendillere baktım ,sonra da tekrar yalvaran sesiyle sarsıldım,''abla ne olursun al''değişi çok etkileyiciydi.Çömelip yanaklarını okşadım,minicik parmaklarını tuttum;Ben seni çok seviyorum dedim ona.Ama sen beni tanımıyorsun,adımı bile bilmiyorsun dedi bana.Olsun dedim,senin adın çocuk,ve ben çocukları çok seviyorum deyince gülümsedi.Sanırsın ki onunla beraber tüm ırmaklar gülümsemişti,onunla beraber tüm yeryüzünün yüzünde güller açmıştı...
Bugünü dünden farklı kılan bu muydu,yoksa binlerce insanın yüreğime düşmüş olması mı...Sence bugünün farkı nerede........
|