TRForumcu.NeTGenel Kültür ve Kişisel GelişimAtatürk GenelŞanlı Türk Bayrağımız... (Moderatörler: )Burçlardaki Ulubatlı Hasan ve Türk Bayrağımız:::
Konu Bilgileri
Konu Başlığı Burçlardaki Ulubatlı Hasan ve Türk Bayrağımız:::
Cevaplar 6
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 932
Önceki Önceki Konu
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Konu Derecelendirme: 0 Bookmark and Share
Konu: Burçlardaki Ulubatlı Hasan ve Türk Bayrağımız:::  (Okunma Sayısı 932 defa) EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu
ѕωєєтнєαят¢ηη
WebMaster

Forum Para : 27592.00 YTL
« : 19 Nisan 2007, 02:15:59 »

29 Mayıs 1453 günü sabaha karşı Bizans surlarına yönelen Türk topları ard arda patlıyor, her patlayış koca duvarlarda gedikler açarken "Allah Allah" sesleri yer- ğöğü inletiyordu. 21 yaşındaki genç Padişah "Ya Bizans beni alır ya ben Bizans'ı" demişti ve artık bu köhne imparatorluk yıkılmalıydı.

Bu arada Türk askerlerinin kalbi bir başka ulvi heyecanla çarpıyordu: Surlara bir an önce çıkıp bayrağı dalgalandırmak! Derken, Eğrikapı yönündeki surların üstünde bir sancak dalgalanıyor... Bu; üç hilalli, kelime-i tevhidli Türk sancağı! Ve, yağmur gibi yağan oklara rağmen elindeki sancağı yere düşürmeyen o yiğit insan, Ulubatlı Hasan!..

Burçlara dikilen sancak Türk askerini gayrete getirirken Bizanslılar neye uğradıklarını şaşırıyorlardı. Son bir gayretle, sanki bütün oklarını Ulubatlı Hasan'a doğru yönelttiler. Oklar yetmedi, mancınıklarla taşlar fırlattılar... O Yiğit insan, Ulubatlı Hasan aldığı yaralarla üstüne yığılıp kaldı. Gözleri az önce diktiği sancağa kilitlenmiş gibiydi. O'nun dalgalanışını tebessümle seyretti ve oracıkta şehid oldu.

Artık o burçlarda dalgalanan bir sancak olmuştu ve sonsuza kadar kutlu fethin sembolü olarak anılacaktı.

TRForumcu.NeT | Bilgi ve Paylaşım Platformu
ercan şahin
Susturma
Ben Yeniyim
*

Forum Para : 0.00 YTL
« Yanıtla #1 : 19 Nisan 2007, 02:22:09 »

Valla böyle kahramanlarımız unutulmamalıdır. Paylaşımın için teşekkürler.

« Yanıtla #2 : 19 Nisan 2007, 13:37:59 »

wawawaw
canom kuşumm emeğine sağlıkk

perteklikaptan
Ben Yeniyim
*

Forum Para : 8.00 YTL
« Yanıtla #3 : 23 Temmuz 2007, 17:02:25 »

allah razzı olsun senden gardaş bizi kendimize getirdin.....

yunus63
Ben Yeniyim
*

Forum Para : 8.00 YTL
« Yanıtla #4 : 21 Kasım 2007, 13:54:11 »

senin allahına kurban olayım kardeşim emeğine saglık

mitat40
Ben Yeniyim
*

Forum Para : 4.00 YTL