|
|
Af Benim İşim Değil
Kolera Huzurunda bir güneştim kapana kapana açılan Affet, mağfiret et kudreti teksin başı ve sonu Olmayan, nahoş olsun tüm dakikalar senin adını Anmayan, duamı duydu, içime baktı, kabul etti Gün doğmadan. Herkesi iyi bilme ! Kötüye iyi demek günah hocam Ey hayatı masal olmuş insan ! Senin hayatının masalından daha komik bir şey Yoktur inan, git de düşüne dur başında Yıkılmış kabrine dayan.
Ser elimde, sır cebimde takılıp Kaf dağına çıkıp çıkıp, düşüp kalıp Unutur oldu sözünü yok sayıp Düşündüm de kaç kişi kırık yarık kalbi bırakıp Takılır oldu Kolera sustu, içinden sövüp sayıp
Hemen durmaz egale ederim af benim işim değil Zararlısın kimyama iste ondan olsun külüstür bu ruhun Özrü yokki bende, bana yaptıklarını tanrım seyir eyle.
Eyle ne istersen eyle en güzel sen eylersin Ben bir güldüm açtım, yapraklarımı toprağa sattım Yapraklarım uzuvlarımdı, acıdı katılıp tekrar sana Sevincinden ağladı. Eyle ne istersen eyle!..
Hemen durmaz egale ederim af benim işim değil Zararlısın kimyama iste ondan olsun külüstür bu ruhun Özrü yokki bende, bana yaptıklarını tanrım seyir eyle.
Eyle iste dilimi keseyim bu benim diyet deyip Hayırlısın dimama, iste ondan olsun tövbe et ki Dursun gözyaşın ve sussun deprem Eyle ne istersen eyle Biz leim sen Ekrem.
SAGOPA Hazır ve nazırım başlıyorum Gün benim günüm ilerledikçe görünür önüm Ekmeklerimi böldüm, ekmeklerine yağ sürdüm. Ben bölündüm, kendimi onlara bölüştüm Ayrılmış parçalarımla tek tek görüştüm. Sus konuşma küsüm, kalplerinde kaç kuruşluk süsüm Dışım Orhan içim Müslüm. Hışım meydan benim hüzün Başım heyelan, dilim gözüm,sazım belan, sözüm özüm Bulunsun çözüm egosistemleriniz çöksün Fakir mantıklarında derin kritikler yapan sahtekârlar var, Yumruğumu bir dalaşta kaybederken, tekmelerimi kıranlar var Üzerime yapsın Rab'dan dualar. Kaybettiğim sırlarımı aramaya koyulmalıyım. Devirebilmek için hatırlamak gerek dudakları kelebek. Haydi sagoya B-12 enjekte edek. Küçüklerime şeytanlığını öğretmemen gerek lanet herif!.. Bu rüzgara dayanabilmek için bir kayamı olmalıyım?... Bu tuğlalar bir bina yapmak için varlar. Bu dalgalarsa kumdan adalarımı yıkmak için çağlar. Cevaplarıma sorular sordukça sagopa ağlar..
Emcee Testi
SAGOPA
Battle rhyme, kime battle? Kime ki diss?.. Kime hiciv?.. kime bu ahkam? Kime bu his..? Neden savaşı benimseriz? Eden bulur ki biliriz Adım atılır, geride kalır iz.. Biz pisiz, belki Adem-Hava'dan kalma temiz hisiz Mikrofonumun dudaklarında kalır sweet kisses!.. Biz güvenin getirdği riskiz. Üzerinde arabaların Parçalandığı bir pistiz. Vakti gelince çekilen restiz Üzüntüden beyinde çıkan kistiz Kuvvetmira bir aile, dilimin rapine fixsiz Lirik artı müzikalite eksiksiz. Etraf pop furyası kıymetsiz, alayı basiretsiz. Gördüklerimin alayı mızmız, kaleminiz kabız Yağız bu rapçi, namı sago rapte nabız. Pekte hasız, kraliçemin kalemi neşter ben mütehassıs Birçok dostum hayırsız, tanıklarım kanıtsız..
KOLERA
Duyduğum iyi 3 kelamdan 2 si göz boyamaca Dolambaçlı yollara sokup, kestirmeden kaçmaca Aptalca bir oyun mu bu bir solucan bir atmaca Lan yüzüme bakma malca konuşmuyorum Arapça
Kararan gündüzlerim hasret sıcağa bir gram Bir çok zümre tarafından edilir koleram idam Sarfetme heybeye çaba bu ölüme 5 kala idman At kafama taşları gör soğuk bir baş bir imam
Der kolo adres belli melankolime gel Bel bağlayarak yaşamak eder derbeder Özgürlükte hava parçalı bulutlu olsa da yer yer Asil dedi kanın Atam bu uğrunda ölmeye değer
Birçok dertli gördüm oysa dertsiz Çok az dertsiz gördüm oysa dertli Oldum tereli hayat askerlik sanki bedelli Doyur içimi ya Rabbi ruhum aç ve kederli
Yatsam kalksam benimle hep asam Kuyumu kazanın üzerine lanet olup yağsam Ya bir kişi de olsa onun tutunduğu tek dalsam İrtifa kayıplarında tüfeklerimi yağlasam.
Monotonluk Maratonu
Kolera Verse: Benimle kal! Hevesim kursağımda takılı kaldı Gözlerim telaş timsali her ölende ağladı Pervasız tenin gözümü aldı komada martı Lodos mağduru melteminde ayıldı ve Yalnız uyandı. Suskunluğum minnetimdi Yokluğun varlığı kanattı kendimi limana Bağladım uçarı aklım halattı kararlarım ve kesin seçimin bütünü eşittir hayattı bacaklarım kırıldı adın koluma kanattı (Kanat)
Burun buruna geldim seni bulmak için Her belayla düşündüm 3 yıl arayla küs mü mecnun Leyla'ya? bacaklarımı sarkıtırım dalga çarpar ayağıma beyaz saçların akasya çalmış kokunu lavanta Vadeli yıllar karanlıktan korkmayı sana yasaklatır 20 sene de uzayan saçı küçük bir bit makaslatır 2 çocuğum olsa aklım salıncakta sallanır büyümek istemiyorum annem babam yaşlanır Saçının teli kopmasın, korkarım Allah muhafaza şerefine izin verdim bugün kalbimdeki her muhafıza ziyarette evliya dedim fark etmelerini sağla buz gibi karaya vurmuşum, bulmuş sahil muhafaza Tanrım yıllar günaha soktu, gel de içimi filtre et yıkılır bendim ilk tayfunda yağmurun işi çiselemek sineğin yalısı her papatya yüzünden çirkin çiçek çıkışmıyor param melek, yürüyerek geliyorum sabret
Nakarat: Bak, yine başa döndü bu dünya Yine sona sardı aynı kaset, bıktım!... Bu monotonluk maratonu. Onu tanı!... İçinde düşünce koştur!!!
SaGoPa Verse: Derin bir denizin dibine çökmüş, bir hazine aşk denen Gafilen bir av olur aniden. Bir kalp,ve diğeri hükmeden. Benden uzakta olsun derdim körpecik çocukken. Gücümü toplamam gerekti aldanışımı yaşarken Kıvranışımı seyreden melekler gibidir sükunet Tam kendimi toplamışken önüme çıkar hayalet Ve korku içime hucmederken korkup kaçar cesaret Felaket sarsılışımı izler, cesede çevirir esaret Yardım et, bir iğne vur!... Ve sönsün acımın yangını Güneş su olsa, yağmur kurusa ayıltamaz bu baygını. Çok zorladım şansımı ve yatıştırdım hırsımı. Yaşama kafa tutarken kafamı kırdı cadının tılsımı Hileden uzak bu adama sille vurma yazıktır. İlle çile mi çekmem lazım? Nurum yüzüme dargındır Bil ve gerisi Mühim değil sevgim sana özel ve Saftır Bugüne dek işlediğim günaha. İstirhamım tekbir aftır. Dökmek ister içini içim, anlatmalı mı. Biçim Biçim?... Her neşe, bir içim ve içlenişime direnişim. Ben, yürüdükçe kalır izim, bitmek bilmez pembe dizim. Yüzüm her resimde karanlık, karamsar bir çizim
Bak, yine başa döndü bu dünya Yine sona sardı aynı kaset, bıktım!... Bu monotonluk maratonu. Onu tanı!... İçinde düşünce koştur!!!
Süper İkili
Kolo Verse: Bağla kemeri ve kalkma dedi hostes Benimle konuşmayın almadan abdest Sana haber vermeden yazdı kontes Buydu işte dişleri çürüten tez Ressam insan çizdi portre, Kanter içinde içimdeki Dante Koca dünyada kanım 1 litre ana yemek nerde baydı antre
Sago Verse:
Porteyi çiz, notalara bas, akıver rimitlerin üzerine Liriğini yaz, mükafatımdı benim geçen yaz Gönlüm dolu haz, bana yeter bu gaz. Sago der ki, mikrofondur elimdeki yegane saz Can çaldıkça çalmak ister, ben söyledikçe kış olur yaz Aman uzak dursun ayaz!.. KOLO: Dünya beni sevmiyor, yaptıklarımı hiç beğenmedi ne yapsam yetmiyor, hep yetersizim, benim anılarım Karanlık, tafracı herkes, merkes kaprisle yönetilir İçtenlikler muamma, benle doldu feza çok yorgunum Ver bir fasıla, ferda fena SAGO: Yarını bekle muamma var ama, yamalı beklenti yakar fena Ah ateş öyle sıcak ahmak yakar Ah Yananın eli kolu sargıda Ah ile vah ile geçti bu ömür Kah güldüm kah yaş döktüm Kahramanlarını kahrettim sövdüm Kahpenin hatrını kahveye gömdüm KOLO: Kaç beni burda bırak sen geliyorlar na ni na ni bu kaçıncı mani ruhani kötü olmazsın yani yaralandım taşınamam ileri, peşimizdeki gerçek dipdiri yapılmaz bu anda da espri, seni güldürebilen tek kişi Ah ben yok muyum ilahi.
NAKARAT Ateş çıkmaz kibrit çakmadıkça Duman tütmez ateş yoksa sebebi vardır. (Sebebi vardır herşeyin)
KOLO Cinnetin havsasında gezdim, herkes mağazalarda bezgin kuvvetliydi sezgim, kaymış çizgin, sıradan ezgin bilirsiz Sen ölmeyi bayılmak mı sandın? Neden hep doğruyu kötü andın? Kimseye değil, kendineydi sabrın Sen ve ben hemfikiriz
SAGO
Bak biz süper ikiliyiz, yanyana can cana eküriyiz İkimizi takip edersiniz hepiniz, bilirsiniz rehber olur size dilimiz Cebmdeki anahtar yedek, hasmın çok sago giy çelik yelek Bir çoğunuzun sorunu ufak tefek Hedefi isabetlersen işe yarar tüfek Umrunuzda değilim umdurunuzda yoksunuz Denklemi kurdum anlamıyorsunuz Bendeniz Özyavuz Yunus, resimdeki adamın ta kendisi İğneyi plağa kavuştur ses çıksın İnsana laf satan adamın musikisi bu (Yo! Kolo Kastır)
KOLO Dahil olur aniden haricen anayola çıkar yolu taliden al yerini ben geçyim senden gönülde gizli gücüm sahiden ben yapılmadım kumdan, kilden korkut fareyi kaçmaz filden kendimi bekledim intizeren tuu harem hergün matem
NAKARAT
Nakarat:
Ateş çıkmaz kibrit çakmadıkça Duman tütmez ateş yoksa sebebi vardır. (Sebebi vardır herşeyin)
Şampiyonu Sıkar Yarış
Sago Verse:
Hey!... Boş bardak saki lazım mey Dertli başa taş at, hadi kır başı ye!... Yılgına dalgın deme baygın şey Sıra sıra hüzün dizdim peyder pey İçimde yıkıcı fırtınam var usta İçimde mapusta, virüsler ürüyor pusta Hain elinde susta, hadim silah Yunusta Riyadan rasta Söyle, ne iş bu böyle?... Ben güneş, sen de gölge Burası yasak bölge, adım at geriye, girende bozulur denge Hey RAP bu!... Burada güneş batmış. Çocuk buna alış , lafla sağlanamaz barış. Battal gocuk karla yağmura karış Benim yaş başını almış. Mork şampiyonu sıkar yarış Dinle!... Neyi acep üleşemiyorsun benimle (benle) İşine bakacak gözün yok mu yüzünde?... Bak işine!... Attığım bombolar patlar üstünde.
Kolera Verse:
Sen bir kedi gördün Tweety Thomas'a kaldı hep 3'ün 1'i ben bir duba gördüm sanki bir de kendini beğenmişki
Bir çift gözden olur belli, saldır bana kelli felli indir kendini aşağı artık ol mukavemetli
Sagom o da ney? Acıklakta yine boşbağazı caney karalığı yüzünde dane dane hey günahımı ala ala bitirdiniz oley safını yarıyor hasmın, dinle kurtul, helak olma hey
Dövme dizini ven döverim kızını hey bir gün melankolik olursa herkes hiç şaşırma bey yolumu kesen kervanların zulası olsun önüme mey yol kıldan ine kılıçtan keskin, KOLO bezgin
Dinle eey sözünün eri Rapin eri hey Kuvvemira liriklere Rape raffineri hey Çabalama boşuna kamarana git saklan Vaktince arlan, hakkınca paklan
|