|
|
Üğrünü Üğrünü Gelir Dereden yöresi:Sivas
Üğrünü Üğrünü Gelir Dereden
Sivas/Şarkışla-Medine Köseoğlu-İhsan Öztürk
Üğrünü Üğrünü Gelir Dereden Benlerini Sayamadım Kareden Sevdiğimi Bana Yazsa Yaradan Şen Ol Yaylam Şen Ol Bedir Geliyor
Şu Dereden Cıvıl Cıvıl Kuş Gelir Armağanlar Dolu Gider Boş Gelir Sevda Bilmeyene Hayal Düş Gelir Şen Ol Yaylam Şen Ol Bedir Geliyor
Çıkaydım Şu Dağların Üçünü Ben Ağladım Yar Yükledi Göçünü Efkarlıydım Soramadım Suçumu Şen Ol Yaylam Şen Ol Bedir Geliyor
Boğazında Lira Alnında Altın Bedir'i Vermiyor Şu Gürcü Hatun Param Çok Değil Ki Alayım Satın Sen Ol Yaylam Sen Ol Bedir Geliyor
Kaleye Çıktım Ki Teli Görünsün Kara Bağrım Delik Delik Delinsin Kötü Şevki Sürüm Sürüm Sürünsün Şen Ol Yaylam Şen Ol Bedir Geliyor
Kanak Boğazında Ardından Yettim Kızyandı’ya Kadar Beraber Gettim Bedir’i Yaylaya Emanet Ettim Şen Ol Yaylam Şen Ol Bedir Geliyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| TRForumcu.NeT | Bilgi ve Paylaşım Platformu |
|
|
Vardım Baktım Süt Büşürür yöresi:Ankara
Vardım Baktım Süt Büşürür
Ankara/Kızılcahamam-Ali Osman Dökük-Yusuf Adıbelli-Ankara Devlet Konservatuarı
Vardım Baktım Süt Büşürür (Oğul Oğul Ey) Südün Gaymağun Daşurur Geldim Deyi De El Gavşurur (Fadime'm)
Ah Gara Gaşın Eymeleri Gönlüm Almaz Değmeleri Çöz Göksünden Düğmeleri Fadime'm
Vardım Baktım Bacasına (Oğul Oğul Ey) Sut Buşurur Gocasına Yirmilik Altın Peçesine (Fadime'm)
Vardım Baktım Un Eler Oğul Oğul Ey On Parmağını Kınalar Gız Seni Doğuran Analar (Fadime'm)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vay Bana Vaylar Bana yöresi:Konya
Vay Bana Vaylar Bana
Konya-Yöre Ekibi-Yücel Paşmakçı
Vay Bana Vaylar Bana Yıl Oldu Aylar Bana Susadım Su İsterim Su Vermez Çaylar Bana
Ömrüm Ömrüm Hopla Mavilim Vay Aman Al Beni Yanında Sakla
Tesbihimde Mercanım Neren Ağrıyor Canım Meram'daki Bağları Satar Sana Harcarım
Derviş Geldi Hu Dedi Çevir Bendi Su Geldi Ellere Düğün Bayram Bize Haktan Bu Geldi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Varın Söyleyin Urfaniyeye Yarın Öğmesin yöresi:Mersin
Varın Söyleyin Urfaniyeye Yarın Öğmesin
Mersin/Silifke-Yöre Ekibi-TRT
Varın Söyleyin Urfaniyeye Yarın Öğmesin (Yar Yar Yar) Çözemedi Kak Göğsünün Düğmesin (Guzum A Guzum) Topla Kekilini Yere Değmesin (Canım A Canım) Uz Bas Gunduranı Yer İncimesin (Of Yar Ey Hey)
Uzak Yoldan Geldim Gayet Yorgunum (Yar Yar Yar) Ben De Senin Ufak Boyuna Vurgunum (Guzum A Guzum) Sen De Küstü İsen Bende Dargınım (Yar Yar Yar) Şaşar Bildiğinden Kul Bazı Bazı (Guzum A Guzum)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yandım Allah Yandım Yatamıyorum yöresi:Sivas
Yandım Allah Yandım Yatamıyorum
Sivas/Divriği-Nuri Üstünses-Muzaffer Sarısözen
Yandım Allah Yandım Yatamıyorum Gençlik Elden Çıktı Tutamıyorum (Vah Vah) Yarin Bahçesinde Bir Bülbül İdim Alındı Dillerim Ötemiyorum (Vah Vah)
Aman Aman Amaney Gülüm Aman Amaney Bugün Kara Gözlü Yardan Ayrıldım Oy Oy
Yüce Dağ Başında Kar Yiyeyim Mi Yar Senin Aşkından Eriyeyim Mi (Vah Vah) Aşkın Zencirini Taktın Boynuma Kıyamete Kadar Sürüyeyim Mi (Vah Vah)
Aman Aman Amaney Gülüm Aman Amaney Bugün Kara Gözlü Yardan Ayrıldım Oy Oy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yara Benden Yara Benden yöresi:Elazığ
Yara Benden Yara Benden
Elazığ-Sıtkı Demirci-TRT İstanbul
(Ah Hele Zalım Yar) Yara Benden Yara Benden (Vay Anam Vay) (Ah Hele) Yalvarın Yara Benden (Vay Anam Vay) (Ah Hele Zalım Yar) Sinemde Dağı Hicran (Vay Anam Vay) (Ah Ağam) Sağalmaz Yara Benden (Kafir Yar) Eyvah Ey Ey Ah Verana Bağlarda Baykuşlar Öter Balam Ey Ey
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|